96 timer i Miami… En guide til Sør -Florida

Sol, sand, kultur og mye moro!

Rett før korona begynte å bli en del av vår hver dag, hadde jeg en sjanse til å besøke dette stedet. Sted hvor jeg dro ved en tilfeldighet og aldri har vært min reise fra drømmer, men ble et sted jeg drømmer om å dra igjen.

96 timer er ikke nok hvis du ikke er organisert i god tid før turen, så hvis du noen gang kom dit – her finner du en hjelp til hva du kan besøke i denne magiske byen. Strender som er berømt for sin turkise atlantiske strandlinje, Art Deco -arkitektur, latinsk swagger og pulserende natteliv, nabolag som Wynwood, Design District, Downtown, Little Haiti og Little Havana med hjemmelagde restauranter og hipsterbarer.

Så la oss se hva du kan se i Miami om fire dager hvis du organiserer turen godt…

Miami’s not anybody’s poor cousin. It’s an aspiration to live in this town, not something you have to do to promote yourself like some of the larger cities. – Iggy Pop

Dag 1

Miami Beach

Start morgenen din ved å nyte severdighetene og lydene fra South Beach.Det er en kombinasjon av neonlys, pulserende musikk, Art Deco -arkitektur og fortauskafeer. I stedet for å ta et bord, ta en kaffe med og gå. Det er mange flotte strender her, men her vil jeg nevne bare noen av dem.

South Beach

South beach er også kjent med kallenavnet – SoBe. Turkisblå havrunder mot hvit sand, luksushoteller flankerer kysten, og selve stranden er noe spesielt. Typisk turiststed med mange restauranter med store parasoller. God idé er å dra dit også om kvelden – den kvelden vil du aldri glemme!

Sunny Isles Beach

Denne rene to kilometer lange stranden er ideell for familier som leter etter en dag på stranden uten høyden på South Beach. Sunny Isles Beach er hjemsted for mer enn 10 offentlige parker med lekeplasser, skyggelagte rasteplasser, badevakt, volleyball, offentlige toaletter, forfriskninger og underholdning hele året.

Haulover Beach

Haulover Beach er den eneste nudiststranden i Miami. Selv om topløs soling er vanlig i hele Miami Beach, er dette stedet å dra hvis du vil bare. Den rolige hvite sandstranden tiltrekker seg også andre typer besøkende. Det er et ypperlig sted for surfere når forholdene er de rette.

Dag 2

Everglades nasjonalpark and FTX arena

Everglades nasjonalpark

Andre dag kan du gå til Everglades park. Ikke bare for å lære mye om aligatorer eller å se dem i en liten dyrehage, men for å se dem i naturlige habitater! Du kan leie en båt med en guide som vil kjøre deg gjennom vannet og hjelpe deg med å finne aligatorene. De er vanligvis gjemt i det enorme vanngresset, men ofte kan du se rett ved siden av båten eller på stranden. Her laget jeg fantastiske filmer med kameraet mitt. Ikke glem å kjøpe noe i suvenirbutikken ved utgangen.

FTX arena

Jeg antok at andre dag vil du ha en NBA -kamp i Miami, men hvis ikke vil du enkelt bytte dag for det. Men bare gå og se det! Miami Heats spiller bra disse sesongene. Jeg var der da i laget var flere spillere fra Europa, for eksempel den serbiske spilleren Goran Dragic, som spiller for det slovenske landslaget, men vaktlisten er endret nå.

Hvis du vil prøve «american way» og kjøpe kyllingnuggets og øl inne i løpet av spillet, vil du innse at Norge ikke er så dyrt – du betaler for en tallerken og en øl rundt 300 kroner.

FTX Arena – fra privatarkiv til Ivan Stojmenovic

Dag 3

Wynwood vegger, Little Havana and Little Haiti

Wynwood vegger

Miami har det fargerike og kunstneriske Wynwood -området. Wynwood har blitt en himmel for håpefulle malere, graffitikunstnere og unge reklamer. Bare et par minutter fra Miami sentrum, sentrerer dette blomstrende nabolaget rundt Wynwood Walls. En samling gigantiske vegger fra seks bygninger, Wynwood Walls har siden blitt et tomt lerret for berømte kunstnere fra hele verden.

Når du besøker Wynwood Walls, vil du ikke bare se fantastisk kunst, du får en smak av Miamis kunstverden. Pyntet i alt fra veggmalerier i naturlig størrelse av Dalai Lama og graffitisitater, til abstrakte malerier og skulpturer utenom denne verden, er Wynwood Walls like unik som kreativ.

Bilde fra privatarkiv til Ivan Stojmenovic
Bilde fra privatarkiv til Ivan Stojmenovic

For mer informasjon om Wynwood besøk nettstedet.

Little Havana

Little Havana er Miamis pulserende kubanske hjerte, med latinamerikanske kunstgallerier og travle restauranter. Kaféer selger kubansk kaffe gjennom vindusluker til sigarrøykende stamgjester. På Calle Ocho (SW 8th Street) diskuteres det politikk, mens det spilles domino i Maximo Gomez Park, også kalt Dominoparken. Det historiske Tower Theater viser filmer, mens klubbene i området sørger for levende latinamerikanske rytmer.

Her kan du se kortfilm om Little Havana.

Da dette var den eneste Corona vi visste før – Bilde fra privatarkiv til Ivan Stojmenovic

Little Haiti

Den karibisk-pregede bydelen Little Haiti er kjent for kreative internasjonale restauranter, fargerik gatekunst og fruktmarkedet, men har også et blomstrende kunstmarked sentrert rundt små, uavhengige gallerier. Ved Little Haiti Cultural Complex vises det afro-karibisk kunst, dans og teater, mens det i markedshallen Caribbean Marketplace selges landbruksprodukter og lokale håndverksprodukter. Platebutikkene og i de nattåpne barene i området besøkes av de hippeste i strøket.

Dag 4

Key West

Å reise til Key West, den sydligste av Florida Keys-øyene, føles nesten som å komme til Karibia. Faktisk ligger Cuba bare i underkant av 15 mil unna, så her er atmosfæren nesten mer vestindisk enn amerikansk.

Key West er en sjarmerende småby som alltid har lokket til seg kunstnere og eventyrere, og er et favorittsted blant homofile. Etter en herlig dag på stranden trekker de fleste ned til kaia og livlige Mallory Square for å se på solnedgangen og gateartistene. Bydelen Old Town med sin herlige stemning, fredete bebyggelse og trivelige restaurant- og uteliv er også en favoritt. Besøk også handlegaten Duval Street og den verdensberømte forfatteren Ernest Hemingways hjem og museum.

Bo på stranden
Når du reiser til Key West med Ving kan du bo på stranden, kun noen få skritt fra en fristende svømmetur. Ving tilbyr flere hotell som ligger både sentralt i Key West og likevel nær stranden. I vårt utvalg finner du både familiehotell og luksushotell av ulik standard.

Skreddersy ferien i Key West
Når du reiser til Key West med Ving flyr du med rutefly. Det betyr at du selv velger avreisedato og hvor lenge du vil være borte. Du kan bestille leiebil samtidig som du bestiller reisen til Key West.

Det sørligste kontinentale punktet i USA

Og ikke glem den berømte kaken fra Key West – lime pie!

Sted hvor Key Lime -kaken er oppfunnet – Bilde fra privatarkiv til Ivan Stojmenovic

Her kan du se få minutter med droneopptak fra Miami: