Fanstastik Irland

5 grunner til å reise til Irland

Irland er et magisk sted, og det er mye som kan oppleves på den grønne øya. Ønsker du å se keltiske byggverker som er eldre enn pyramidene, utrolige naturopplevelser du aldri har sett maken til, slottsruiner som står igjen som bevis på en tapt tid, få en annerledes storbyopplevelse i byer som Dublin, Cork og Limerick, og overnatte i et slott hvis du vil ?? Da er det sted til å besøke helt for deg!

 

1.Dublin

«Twilight view of the historical Ha’penny Bridge over the river Liffey in Dublin, Ireland.»

Dublin er Irlands hovedstad, største by og er vell verdt å besøke! Denne byen byr på mye kultur, om du er glad i historie bør du besøke slottet i Dublin, Trinity College and the book og Keels, som er et verdenskjent bibliotek. Eller om du liker øl må du oppleve Guiness Storehouse, der du både får smake på øl og lære mye om historien til Guiness. Ellers er Dublin en koselig by med mengder av restauranter og koselig kaféer og parker å utforske.

 

 

 

 

2.Guinness

Guinness

Irske folk elsker å drikke Guiness! Ønsker du å prøve den ganske ulik øl ? Da må du oppleve den i Guiness Storehouse i Dublin!

Guinness er et av de mest populære ølmerker.

Guinness er basert på det mørke ølet som ble utviklet i London tidlig på 1700-tallet. Det har også kommet mange etterligninger. Ølets særtegn og smak er basert på nybrent bygg som forblir ugjæret. I mange år ble en del av ølet aldret for å gi den en skarp laktosesmak, men Guinness vil ikke gi svar om denne prosessen fortsatt skjer. Den tykke kremaktige toppen er et resultat av en nitrogenblanding som blir lagt til i tappeprosessen.

 

 

3.Unik puber og restauranter

Temple Bar – dette er kanskje en turistfelle, men er samtidig absolutt verdt å sjekke ut. Temple Bar er en bydel i Dublin hvor alle gatene ligger på samme sted som de gjorde under middelalderen. På kveldstid forandrer bydelen seg, når de mange pubene der åpner.

I Irland er det mange puber og restauranter som er koselig og mennesker elsker å bruke sin tid der. Hver sted har sin egen historie og unik klimat som du har ikke oppleved før. Irsk øl og fanstastisk mat- det er noe du må oppleve, og du vil se at dette er noe som du vil savne

 

4.Sykkeltur

 

The High Road, Ireland

Irland er flatt, noe som gjør det veldig attraivt for sykling. Ta ferien på sykkelen og kjenn vinden i håret mens du tråkker deg igjennom det grønne landskapet. Her er det du trenger å vite.

 

5.Forskjeligge fantastike utsikter!

 

Moher-klippene

 

Moher-klippene ligger i prestegjeldet Liscannor og er klipper som reiser seg 120 meter ut mot Atlanterhavet og er en av de mest ikoniske attraksjoner og har en utsikt du aldri har sett før! Det er ca. 215 meter ned til vannet, så pass på hvor du setter foten.

 

 

 

 

 

Slieve League, Irelands highest sea cliffs, located in south west Donegal along this magnificent costal driving route. One of the most popular stops at Wild Atlantic Way route, Co Donegal, Ireland

 

 

Co. Donegal er Irlands norligste fylke, og her vandrer du virkelig utenfor turiststiene. Se de fantastiske Slieve Leauge-klippene som er de høyeste klippene på fastlands Irland, og du vil ikke se en turist i forhold til på Moher-klippene. Se det kjente skipsvraket kalt Bad Eddie´s Shipwreck, dra til det nordligste punktet i Irland kalt Malin Head med fantastisk utsikt og dra på oppdagelsesferd i Glenveagh nasjonalpark som byr på fantastiske fjellturer.

 

 

 

 

 

Rock of Cashel-Irland

Rock of Cashel er et naturlig stopp på veien til Cork. Slottet er et svært populært stopp for turister, men det er med god grunn da området er i fantastisk grønn natur med en svært intakt ruin av et gammelt slott.