Et fjell Land ( Nepal)

Nepal er et langstrakt og vakker land, samme som Norge og er 147,516 km² stor. Nepal ligger mellom India og Kina, akkurat som en liten sjokolade fanget mellom to store steiner. Nepalske flagg har hvit, blått og rødt farger, akkurat sammen som i Norske flagg. Flagget har to fjell i seg som symboliserer et fjell land med høyeste fjell i hele verden. Nepal er et spennende ferieland som er rikt på trivelige naturopplevelser og flotte mennesker og en tradisjonsrik kultur. Vet du at Gatum Bhudda ble født her? Det er veldig  trygg og fint plass å reise med venner, familie eller alene. I Nepal bor de 30,3 millioner innbyggere (2020). Det er lurt å ha kontakt med en lokal guide for bedre reiseopplevelser. Nepal er det beste stedet i verden for fjellturer, klatring og andre naturopplevelser. Man bør også ta tur til Nepal for å smake deilige tradisjonelle matretter, unik kultur og å få en opplevelse eller drømmetur for livet.

Nepal
Kathmandu Valley( Pasupatinath Tempel)

Anbefales å dra på langferie i Nepal

 Det finnes et hav av muligheter til å besøke vakre steder  og Himalaya i Nepal. For eksemplerman kan  besøke fødestedet til Buddha, dra på meditasnonsentere ( klostrene), elverafting i de spektakulære elvene i Nepal  og mye mer.Man kan dra på  Junglesafari  i mange skoger og se ville dyr, nesehorn og nyte naturen. Besøke  nasjonalparker, se Bengal Tiger og ri på elefant er det  de viktigste tingene  man bør gjøres. Rafting og bungee-jumping er en del av  de tingene man bør oppleve  i Nepal for å komme utenfor komfortsonen.  I fjellturene i de vakre og høye fjellene kan man kose seg med å bade ute i de eksotiske fossene. Det er bare å la tankene flyte høyt og fritt, og det hjelper både fysisk og mentalt. Det er et eventyr å få oppleve  den vakre naturen i fjellregion på vei til Himalayas i Nord-Nepal. Mange fantastiske fine  hoteller og Resorter tilby veldig god service  og mat som man kommer aldri til å glemme.

Verdens høyeste fjell ligger i Nepal, og hva heter fjellet? Det er Sagarmaatha eller Mount Everest som er 8.848 meter høyt.  Blant de 10 høyeste fjellene i hele verden ligger 8 av dem  i Nepal og 2 av dem (andre plass og niende  plass) ligger i Pakistan.

Hva man kan gjør i Nepal?

Ri på elefanter

Om Religion

Kristne, Hindu, Buddhist, muslim og alle andre religioner bor sammen og respekterer hverandre. Hovedregilion er Hidusme, og Buddhisme er en del av hinduisme. Det er en fantastisk destinasjon for å lære eller for å se forskjellige kulturer.  Man får oppleve variasjon i mat fra mange kulturer og religioner, finnes veldig deilig og gode restauranter. 

Drømmer du om å reise til Nepal?

Trenger bare gode stemning.Det finnes veldig fine varer til billig pris (Antikk butikker, Te butikker). Man kommer alltid med så gode  følelser og minner for livet, masse billige ting og et stort smil med mye kjærlighet i hjerte. Alle årstider er  perfekt til alle. Koselig overnatting  med fantastisk service og mange snille og hjelpsomme folk.

Været er alltid fint og passer alltid å reise I Nepal. I nord er det veldig kaldt, og det er snø der nesten hele året,  samme som i Finnmark eller i Svalvard i Norge. I sør er det veldig varmt nesten  hele året. På midten eller på fjellregion er det samme som sommer i Norge (Oslo), nesten hele året.

 Om Nepal

Nepal Kart
Buddha Park Swayambhunath
Holi Festiva l ( Farge Fest)
Boat tur i lake Phewa i Pokhara, Nepal
Nepal national flag
Nepalske Nasjonal Klær
Nepali Food.

 

                                                                          Velkomen Til Nepal