Å holde hodet kaldt – Overnatting på ishotellet i Jukassjärvi, Sverige.

Har du sovet på en seng lagd av is før?

Mange mil nord for polarsirkelen i svenske Sápmi ligger Jukkasjärvi som er hjem til Ishotellet, et hotell som er -bokstavelig talt- lagd av is og snø. Hvert år fra desember til og med april er det mulig å få deg en unik og ‘iskald’ opplevelse: Å sove i et rom lagd av snø, i en seng lagd av is.

Ett av mange unike temarom på Ishotellet.

I over 30 år har det blitt hentet is fra elva Torne som er såpass rent og stødig at det kan brukes som byggemateriale. Iset brukes for det meste for det som man finner på innsiden av hotellet: Sengene, vegger, sittemøbler, baren og til med glassene man drikker fra!

Inngangen til hotellets eget kapell.

Snøen brukes til å lage selve bygningen, veggene lages som om de skulle bygge en svær Iglo;
I dette tilfelle en iglo med plass til flere titalls hotellgjester.

-Kunstnere-

Hvert år kan kunstnere fra hele verden søke om å få sjansen til å designe innsiden av hotellet. De som blir utvalgt får innrede hvert sitt rom eller deler av fellesarealene. Da hotellet ikke er permanent betyr det at det hvert år ser annerledes ut. Så å si kan man bo i et enestående og midlertidig kunstverk!

Nordlyset viser seg frem.

-Nordlys-

Jukkasjärvi og ishotellet ligger langt nord og dermed er vinterdagene stort sett mørke. Dette gir en god sjanse for å få opplevd nordlyset under besøket på Ishotellet.
Det er få kunstige lys og området er relativt flatt som gjør til at det er lett å finne seg et sted å ta bilder når nordlyset viser frem seg.

Eventyrlige landskapet kan oppdages med hundespann.

-Hundespann-

Hotellet ligger i et kjempefint område som kan oppleves best på hundespann. Det finnes både korte og lange turer som kan bookes gjennom hotellet.
Huskyene som brukes til å trekke hundespann er kjempevennlige og man får muligheten til å kose seg med dem før og etter turen. Rasen er avlet til å løpe lange distanser og du vil legge merke til at hundene elsker

 

Det er lov å kose seg etter en lang løpetur.