Stavern (stabat.no)

STAVERN – KULTURSKATT & FERIEPARADIS

Unike og ekte Stavern, en sjarmerende småby også kalt norges smilehull finner man noen kilometer fra Larvik. Stavern som kan by på et mangfold av kulturbegivenheter, skjærgårdsopplevelser, arkitektur og turmuligheter (Kyststien) er flere år på rad kåret til Norges beste sommerby gjennom reiseguiden. Kunstnerbyen ved havet er vakker fra naturens side, men har også en rik historie.

Stavern kan by på badestrender tett i tett rundt hele byen og hvert år strømmer sommergjestene til. Koselig båthavn, fantastiske spisesteder, kritthvite små trehus sentralt rundt i byen og Fredriksvern verft er noe av det byen har å by på. Stavernsøya og Citadelløya er to av de flotteste sommeridyllene, og ytterst på Stavernsøya kan man skimte tre fyr – Svenner Fyr, Tvistein og Ferder.

Citadelløya (visitvestfold.com) var en viktig base for Tordenskiold og hans flåte under den nordiske krigen. Brukes i dag til teater og museum.
Svenner Fyr (snl.no) finner du ytterst i havgapet og er en av båtfolkets mest populære steder.

 

Fredriksvern verft (lokalhistoriewiki.no) var hovedstasjon for marinen etablert i 1750 og er nå en kulturarena med mange gallerier og museer.