Innbyggere i beleiret Leningrad samler vann .

St. Peterburg er en helteby/Helten – byen Leningrad

Turister fra hele verden kommer til St. Petersburg for å se på de herlige arkitektoniske ensemblene og historiske monumentene som er bevart i byen fra 18. – 19. århundre, den rykeste arven fra en mye tiglig fortid, kulturelle verdier av tidlig på 1900-tallet, beskyttet av staten og unike gjeststander inkludert på UNESCO- listen.

 

Idag skal vi på en uvanlig ekskursjon. Dette vil ikke være en tur til vakre palasser med gyldne kupler, og vi vil ikke se inn i kongenes rom og observere storheten til de kongelie fontene. Sannsynligvis har ikke mange hørt at St. Peterburg er en helteby. Jeg vil fortelle deg om prestasjonen til innbyggerne i denne byen under andre verdenskrig. St. Petersburg ble da kalt Leningrad. Det er fortellingen av beleiringen av Leningrad (rus. Blokada Leningrada)

Hitlers planer var å utslette Leningrad (St. Petersburg) fra jordens overflate. Beleiringen av Leningrad varte fra 8. september 1941 til 27. januar 1944 – 872 dager. Det var ingen flere forferdelige sider i byens historie. Under beleiringen døde mer enn 1,5 millioner Leningraders i byen, mens bare 3% døde beskytningen, de resterende 97% døde av sult.

http://Beleiringen av Leningrad

 

Den store heltemakten til innbyggerne i Leningrad ligger i det faktum at de ikke bare prøvde å overleve den daglige beskytningen og den forferdelige sulten, men også at de gikk hver dag gjennom 30-graderfrosten til fabrikkene og jobbet uselvisk for å hjelpe fronten. Og de produserte alt for fronten. De skjermet og reddet severdigheter og museumsskatter fra bombing og risikerte livet for å bevare hellige ting. For at byen skulle kunne leve.

 

Rutepunkter:

1. Museum of the Defense of Leningrad

http://blokadamus.ru/

Museet ble opprettet under den store patriotiske krigen og ble et av de første museene i verden dedikert til historien til andre verdenskrig. Derfor foreslår jeg å starte ekskursjonen med et besøk til dette museet.

Den vanskeligste delen er utstillingen som forteller om barns liv i beleirede Leningrad.
Selvfølgelig må du se 125 gram blokkeringsbrød – den daglige rasjonen av blokkeringen. Og tenk deg bare 125 gram brød, som også ble bakt av en blanding av brødmel, cellulose og furu sagflis. Og selv dette er ALT som alle innbyggere i byen fikk på en dag, og ingen annen mat.

 

2. Piskarevskoe minnekirkegård

Kirkegården ble det siste tilfluktsstedet for 520 000 innbyggere i Leningrad og 50 000 soldater. Det største antallet dødsfall skjedde vinteren 1941-1942. De døde ble gravlagt i massegraver uten navn, bare dødsdatoen ble notert. Derfor er de fleste av steinene skåret ut samme år – 1942.
Ved inngangen til Piskarevskoye kirkegård er det et museum dedikert til prestasjonen til innbyggerne og forsvarerne av Leningrad, hvor du også kan se dagboken til Tanya Savicheva, en skolepike i Leningrad som overlevde gruene vinteren 1941-1942.

3. Monument til blokade trikk

Trikker på gatene i byen stoppet 8. desember 1941. Det var ikke nok strøm til å levere trikkestasjoner. Det var veldig vanskelig for folk, de måtte reise kilometer hver dag for å komme til fabrikkene der de jobbet, og frigjorde alt for fronten.
Trikker begynte å løpe rundt i byen igjen 15. april 1942, som ble en milepælhendelse for Leningraders, noe som beviste byens uovervinnelighet og motstanden til innbyggerne.

 

Anna Akhmatova

«The first bombardment of Leningrad»

And now in motley human crush

A sudden change was found.

But this was neither city’s rush,
Nor rural idyll’s sound.
Oh yes, the distant thunder rolled
Just like a brother, truth be told,
But in the thunderous steam
Of high fresh clouds the rain soon yields
And quenches arid gasping fields
With torrent’s jolly stream.
But this was truly dry as hell
And battered ears that heard its knell
Were not by it beguiled —
For as now grew its raging fray
It thoughtless came to take away
My own beloved child.
Translated by Rupert Moreton
ruverses.com
Avslutningsvis vil jeg invitere deg til å se en dokumentarfilm av Sergei Loznitsa «The Blockade»  om den militære beleiringen av Leningrad, opprettet i 2005 fra den autentiske nyhetsrullen til St. Petersburg Documentary Film Studio. På bildet er bare lyden rekonstruert – lydene fra gaten, menneskestemmer, snøknas, luftangrepssignaler, eksplosjoner og ild.
Innbyggere i beleiret Leningrad samler vann