Perfect Sundowner

Spis og drikk deg gjennom Sør-Amerika

Malbec Magic

Jeg vil fortelle dere om min drømmereise gjennom et utvalgt rekke destinasjoner, regioner og opplevelser som einer seg for utrolige scener for mat og drikke, samt den fineste innkvarteringen, kjent for sine berømte kjøkken, kokker eller vinkjellere.

For mat- og vinelskere har Sør-Amerika noen av de beste kulinariske tilbudene; fra eksklusive restauranter til overveldende gatemat, det er utrolig mangfold å oppdage. Det finnes ifølge meg ikke et bedre eventyr enn en skreddersydd luksustur som tar deg med på en fantastisk reise gjennom livlige byer og fredelige vingårder, og lover gastronomisk glede hvert trinn på veien.

Det er ikke bare maten som tenner smaksløkene. Søramerikansk vin regnes som noe av det beste i verden.  I tillegg kan caipirinhas og pisco sours sørger for at du alltid er garantert den perfekte tippelen.

 

 

Jeg har lyst til å dele opp turen gjennom Uruguay, Argentina, Chile, Peru og Brasil som følgende:

 • Dag 1-3: Carmelo, Uruguay
 • Dag 3-5: Buenos Aires, Argentina
 • Dag 5-8: Mendoza, Argentina
 • Dag 8-10: Vinregion, Chile
 • Dag 10-11: Santiago, Chile
 • Dag 11-12: Lima, Peru
 • Dag 12-13: Machu Picchu, Peru
 • Dag 13-16: Cusco, Peru
 • Dag 16-17: Lima, Peru
 • Dag 17-19: Rio de Janeiro, Brasil
 • Dag 19-20: Sau Paulo, Brasil

Den turen starter med å slappe av i to dager hos et av Uruguays eldste vinprodusenter.  Her på Finca Narbona kan du tilbringe dagene dine med å oppdage prosessen som foregår bak dyrking, plukking, bearbeiding og modning av druene de dyrker. Her er det bare å ta en vingårdspiknik og smake på alle deres hjemmelaget oster mens du nytter en av mange glass utmerket vin!

Tango Time

Så kan man reise til Buenos Aires med en fergeoverføring.  Den kulinariske scenen i denne livlige hovedstaden er noe å oppleve.  Men jeg har også lyst til å bruke 2 dager i byen på grunn av at man kan være med på blant annet helikopterturer, mer vinsmaking og tangotimer. 

Så besøker man Mendoza og den chilenske vinregionen for en førstehånds sammenligning av disse to veldig berømte vinproduserende områdene.

Neste dagen er det Peru hvor man spise ombord på Hiram Bingham-toget som stopper ved den gamle citadellet.

Machu Picchu

Etter å ha tilbrakt en natt i en luksuriøs lodge, tar du toget tilbake til Cusco, hvor du vil utforske de brosteinsbelagte gatene og de travle markedene, og lære å lage deilig peruansk mat selv.

Neste stopp er Lima, ‘den kulinariske hovedstaden i Latin-Amerika’. Her kan man spise på noen av byens fineste restauranter, som Astrid y Gaston. Deretter går du ut på det uimotståelige Rio de Janeiro og den kosmopolitiske Sao Paulo for å få en smak av den brasilianske kulturen og utforske de fantastiske restaurantene, barene og gatematbodene.