Roma – en av den antikke verden

Roma – den italienske hovedstaden har knapt sin like når det gjelder historie, og dertil severdigheter. Byen har eksistert i mer enn 3 000 år, og er i dag en av de mest populære destinasjonene i verden. En storbyferie i Roma er en av de tingene alle reiseglade bør unne seg.

Roma

Roma – gammel, men fortsatt livlig.
Den italienske hovedstaden Roma er først og fremst kjent for sin velbevarte historie og et enormt antall med severdigheter. Som en av Europas største hovedsteder er byen dessuten svært livlig, men kan samtidig by på intime gater som tar deg tilbake til renessansen.

Roma er penest når det blomstrer.
Roma er bosted for over 2,7 millioner italienere, og har i flere årtusen vært en svært viktig by. Flere av byggverkene som enda finnes i Roma ligger på listen over verdens kulturarv, men byen kan også by på et deilig og varmt sommerklima som gjør at nordmenn som oftest reiser hit i sommerhalvåret.

Turistsesongen er dog mest aktiv om våren og om høsten, ettersom temperaturene i disse månedene er mer behagelige samtidig som Roma er svært vakker når det begynner å blomstre til. Roma passer godt for alle typer turister og det er særlig populært blant kjærestepar å ta seg en romantisk weekendtur i den italienske hovedstaden.

Colloseum

Colosseum

Romas berømte Colosseum det som står igjen etter den blodige kamparenaen – som er datert så lang tilbake som i 82 etter Kristus, er en severdighet man ikke kan gå glipp av. Her kom over 50 000 mennesker for å se andre mennesker sloss mot hverandre og mektige dyr i kamper som ofte gikk på bekostning av menneskeliv.

 

 

Trevifontenen

Fontana di Trevi

Fontana di Trevi er en 20 meter høy og 26 meter bred fontene i hjertet av Roma. Den ble bygget under barokken og stod ferdig i 1762. Vannet fra fontene kommer fra den gamle akvedukten Aqua Virgo, og det skal i følge legenden gi hell og lykke å kaste en mynt over skulderen og inn i fontenen. Fontana di Trevi er et av de mest kjente landemerkene i Roma.

 

 

 

Vatikanstaten

Vatikanstaten

Vatikanet er en av de mest berømte turistattraksjonene i Roma, og er faktisk ikke en del av byen, men en helt egen stat! Den lille staten består av et stort og åpent område kalt Petersplassen, som huser det berømte Vatikanpalasset og Peterskirken. Det er her den italienske paven holder hus.

 

 

 

Utenom kjente turistattraksjoner som Colosseum og Vatikanet kan man nyte god mat og dessert her, med alt fra tradisjonelle italienske retter som pizza og pasta til den berømte iskremen som selges gatelangs i storbyen.