Rhodos-Øyen som har mye og tilby

Rhodos er en øy i Hellas som ligger i Egeerhavet og er den største av Dodekanesene, 18 kilometer fra kysten av Lilleasia (Tyrkia). Det beste med Rhodos er at det virkelig er et reisemål som passer for alle. Om dere reiser med eller uten barn, er eventyrlystne, historieinteresserte, unge eller gamle – her finner du garantert et sted som passer for deg

Rhodos

Den lille byen Lindos ligger vakkert til i en fjellside med små hvitkalkede hus og en herlig badevik nedenfor. Her kan du gå deg vill i en labyrint av smågater, ta deg en iskaffe og spise god mat på en av de koselige tavernaene.

Når du først er på kjøretur bør du kjøre sørover langs østkysten. Her ligger det nemlig strender og badeviker som perler på snor. Du har langgrunne Agathi Beach med silkemyk sand, like nord for Lindos. Et annet tips er Oasis Beach, en idyllisk liten strand med en beach-bar plassert i fjellveggen med herlige loungeputer og avslappende musikk. Vil du ha det stille og rolig så har man Tassos Beach som ligger like ved. Anthony Quinns Bay er også et populært badested. Her finner du smaragdgrønt vann og pinjetrær som speiler seg i vannkanten.

Rhodos by sammenlignes ofte med Palma i det vestlige Middelhavet, og både karakteren og atmosfæren har visse likhetstrekk. Byen har gjennomgått en omfattende modernisering de senere årene.

– Den er Europas største bebodde middelaldersentrum, og er med på Unescos verdensarvliste. Her holdt korsfarerne til i en lang periode, og det er fremdeles mye å se fra den perioden. I den moderne delen av Rhodos by finner du trendy barer, kafeer og bra shopping med mange merkebutikker

Rhodos by

I Rhodos dyrkes sitrusfrukt, fiken, druer, grønnsaker og oliven. Ved Lindos på østkysten, Ialysos og Kamiros finnes det ruiner fra antikken.

Rhodos historie begynner i antikken. Øya har tilhørt mange ulike forbund og riker gjennom antikken, middelaldren og i moderne tid. I 1912 ble Rhodos okkupert av italienerne, avstått formelt til Italia i 1923, men etter andre verdenskrig tilfalt øya Hellas i 1947.