Reisen til Argentina

Argentina er virkelig tangodans, nydelig rødvin og karismatiske innbyggere.

Hovedstaden, Buenos Aires, er et must å besøke. Foruten god stil og et fortreffelig kjøkken, byr landet på en fasinerende historie.

 

Buenos Aires

Førsteinntrykket av Buenos Aires kan ofte minne om Paris. Deretter merker du den amerikanske atmosfæren – før du plutselig støter på et par som danser lidenskapelig tango midt i gata. Du ser fotballskjortene, og vegger tagget med den skjønne Evita. Du er ikke i tvil! Endelig er du i BA, som de lokale kaller byen sin. Buenos Aires er virkelig en storbyopplevelse. Avenyene er enorme, mye folk og mange biler – over alt. Restauranter, barer og cafeer. Uteliv, shopping og nattklubber. Det er knapt tid til å sove.

 

Argentina har også lånt mattradisjoner fra resten av verden, og man får tak i det aller meste man forventer på restaurantene der. Landet har spesialisert seg på biff og grilling, så hvis du liker store og saftige kjøttstykker så er du på rett plass.

Til maten nyter du gjerne et glass fantastisk, argentinsk rødvin av beste kvalitet. Et lite tips er å prøve urteteen «Mate», som drikkes fra en liten kopp med et metallsugerør. Blir du tilbudt «Mate» av en argentiner, anses det uhøflig å takke nei.

Mate te