Reise til Bangladesh (Top 5 Places to Visit )

Dhaka

 

 

1. Dhaka:

Dhaka, før kalt Dacca er hovedstaden i Bangladesh. Den er samtidig den administrative hovedstaden for både en provins og et distrikt med samme navn som byen. Byen hadde i 2014 anslått å ha i overkant av 17 millioner innbyggere i storbyområdet, hvorav om lag 7 millioner bodde innenfor bygrensene.

Reiser i vakre Bangladesh, Historienes land og elv.

Klikk her for å se film:

 

2.Sundarbans:

Royal bengal Tigers Bor Her 🙂

 

Sundarbans (bengali: সুন্দরবন Shundorbôn) er et sump– og deltalandskap ved munningen av Gangeselven med vannveier som renner ut i Bengalbukten. Området omfatter den største mangroveskogen i verden. Sundarbans dekker ca. 10 000 km² i Bangladesh og nordlige India (flateinnholdet til 10 000 km², tilsvarer et kvadrat med en side som er på 100 km lang, som multipliseres med 100 km). Landskapet, som blant annet omfatter Sunderbans National Park, har vært på UNESCOs liste over naturarvsteder siden 1997. Selv om de indiske og bangladeshiske delene hører til samme økotop, er de på listen hver for seg. Sundarbans er gjennomskåret av et komplekst nettverk av tidevannsveier, gjørmete strender og små øyer av salttolerant mangroveskog. Sundarbans har et rikt plante- og dyreliv med blant annet bengaltigredeltakrokodiller og vinkekrabber.

 

 

 

3.Sylhet:

 

Sylhet på er en større by I Sylhet-provinsen som ligger ved bredden av Surmaelven nordøst i Bangladesh. Byen har over 500 000 innbyggere. Den er omgitt av te-plantasjer, har sub-tropisk klima med reinskog.Sylhet-regionen er en av de ledende turistdestinasjoner i landet. Sylhet er er et prominent islamsk åndelig senter hvor det er utallige sufi-helligdommer.

 

Sylhet City Tour, Klik her for å ser film:

 

4.Chittagong:

 

 

 

 

Chittagong (Bengali: চট্টগ্রাম, Chôţţogram) er den største havnebyen og den nest største byen i Bangladesh. Den ligger i den sørøstlige del av landet nær Myanmar (Burma). Byen var bygget på breddene til Karnaphuli-elven, som renner ut i Bengalbukta like ved. Chittagong har en befolkning på over 6 millioner og den fortsetter å vokse. Den er kjent som en av de reneste byene i Bangladesh.

Ettersom den er den største havnebyen i Bangladesh er byen base for nesten all import og eksport i landet, noe som gjør at den tiltrekker seg mange internasjonale investorer. Havnen er også godt utviklet for å ta imot varer. Byen er senter for handel og produksjon i Bangladesh. Den er hjemsted for landets største foretak og har mange fabrikker. Her fikk fredsprisvinner Muhammad Yunus også ideene som førte til opprettelsen av Grameen Bank, som fikk Nobels fredspris2006. Bankens hovedkontor ligger i hovedstaden Dhaka.

Chittagong er en skoleby med mange ulike utdanningsinstitusjoner. NORAD har bidratt sterkt til maritim utdannelse med avansert utstyr til et marineakademi i Chittagong.

 

Klik her for å ser film:

 

 

5.Cox’s Bazar:

 

 

Coxs Bazar Beach, som ligger ved Cox’s Bazar, Bangladesh, er den lengste naturlige havstranden i verden som kjører 120 kilometer. Det er det beste turistmålet i Bangladesh.

 

Cox’s Bazar på (bengaliকক্সবাজার Kaksbājār) er en by, en fiskehavn og administrasjonsenter i Bangladesh. Den ligger 150 km. syd for industri- og havnebyen Chittagong. Cox’s Bazar er også kjent under navnet Panowa, som bokstavelig oversatt betyr «gule blomster». Det andre gamle navnet var Palongkee.

Det moderne Cox’s Bazar har navnet fra kaptein Hiram Cox, en offiser i Det britiske ostindiske kompani. Cox ble utnevnt som superintendent for denne utposten etter at Warren Hastings ble Bengals guvernør. Kaptein Cox var spesielt utnevnt for å forhandle i en hundre år gammel konflikt mellom Arkan-flyktninger og lokalbefolkningen, de såkalte Rakhains. Han gikk igang med å rehabilitere flyktningene i området og gjorde store fremskritt, men kaptein Cox døde i 1799 før han fikk fullført sitt arbeide. For å minne hans rolle i rehabiliteringsarbeidet ble det anlagt en markedsplass og navnet Cox’s Bazar («Cox’s Marked») er etter ham.

Stranden i Cox’s Bazar er en ubrutt 125 km. lang sandstrand, en av de lengste i verden.

I dag er Cox’s Bazar et av de mest besøkte turist-destinasjoner i Bangladesh, selv om det (ennå) ikke er et internasjonalt reisemål. Det er fremdeles ikke bygget et hotell av noen av de internasjonale hotell-kjeder. I 2013 opprettet myndighetene i Bangladesh et turistpoliti for bedre å kunne beskytte lokale og utenlandske turister, såvel som natur- og dyrelivet på turiststedene i Cox’s Bazar.

 

 

 

                                                                          

 

 

 

Cox’s Bazar, the longest beach in the world, Klik her for å ser film:

 

 

 

 

 

Bangladeshi Kultur

 

Tusen Takk 🙂

Suman