Phi Phi-øyene FERIE MINNER FOR LIVET!

I Desember 2014 var vi på ferietur til Thailand og FOR en opplevelse det ble. Vi startet ferien med noen dager i Bangkok på et fantastisk hotell midt i hjertet av byen. Her skulle vi være i tre dager før vi fortsatte på reisen og opplevelsene smilets land hadde å by på 🙂

 

For å lese mer om Thailand og reisemål:

https://no.wikipedia.org/wiki/Thailand

http://www.thaiguiden.no

 

Bangkok

Første stopp på turen er Bangkok, her skal vi være i tre dager. Vi booket kveldscruise med middag og seilte nedover Chao Phraya elven og fikk se et lysende tempel i all sin prakt og en by som var så annerledes enn i dagslys. Etter å ha utforsket litt av byen med deres fasiliteter, spennende bygninger, mat og kultur var det fantastisk og komme på hotellet og ta turen på taket hvor det er et flott uteområde med basseng, restaurant og utsikt du bare har kunnet drømme om. Det føltes som om vi var langt langt unna byens hektiske gateliv men i virkeligheten var vi 50 etasjer over all trafikken og folkelivet. 

 

 

Krabi ao nang

Etter disse dagene i storbyen gikk turen videre til Krabi og Ao nang. Nå var vi nærmere strender men allikevel en liten by med mye liv. Her bodde vi på Aonang Princeville Villa Resort & Spa en rolig oase bare få minutter unna byen og strendene. Fantastiske restauranter, små og intime med en fantastisk service. Ettermiddagsturer langs strendene for å sette seg ned å bare nyte den flotte utsikten. Vi tok flere utflukter arrangert av hotellet inn til byene og fikk se de fleste severdighetene, absolutt å anbefale.

 

 

 

Phi Phi Island

Siste reisemål på ferien var til øya Phi Phi Island. Vi ble fraktet ut dit i båt på et hav så blått, strender så vakre og omgivelsene så fantastiske at vi hadde vanskeligheter med å tro at vi ikke drømte. Her skulle vi bo på Bay View Resort

Vi hadde booket en bungalow som lå få meter fra vannkanten og jeg vil vel heller kalle det en luxus hytte. Overalt møtte du på personale som ikke viste hva godt de kunne gjøre. Her skulle late dager nytes med sol, strand, en god bok.

 

 

Den 26. desember 2004 ble øygruppen rammet av tsunamier utløst av en rekke undersjøiske jordskjelv langs en linje fra vest for Sumatra til Andamanøyene. 

og da vi var der var det 10 års markering for sunamien. Dette ble en veldig spesiell opplevelse, vi hadde jo sett alt på nyhetene hjemme men å gå rundt på øya og se skilter med rømmningsveier opp til toppen dersom det skulle skje igjen ga oss en guffen følelse av virkeligheten som utspant seg der for 10 år siden.

Dette var for oss en drømme reise hvor vi fikk yrende byliv, båtturer i natten og følelsen av å oppleve paradis på Phi Phi og kan absolutt anbefales.