OSLO – Din nærmeste ferieby

Oslo Slott

Corona-viruset herjer og grensene er stengt. «Bare å sitte hjemme» tenker du, «ingen ferie i år!»

Men hvorfor ikke isteden ta en ekstra titt på din egen by, Oslo..?

Oslo har mye spennende å by på, bare du ser etter..!

 

Oslo er Norges hovedstad med over 600.000 innbyggere og hjem for både Stortinget og Kongehus.Byen er også full av aktiviteter og severdigheter – både sommer og vinter. Her er det noe for alle, enten du liker natur, kultur, shopping eller bare byliv.

Selve bykjerne er som storbyer flest, full av mennesker og trafikk og med et pulserende natteliv. Men det er de omkringliggende områder som gjør Oslo spesiell. Byen er nemlig omkranset av store skogområder på tre sider og av fjorden på den fjerde. Oslo har et godt utbygget kollektiv-nett med både buss, trikk, T-bane og fjordbåter som tar deg dit du måtte ønske å dra. Enten til skogs, til sentrum eller til en av byens vakre øyer. http://Ruter.no


Oslo er kjent som en turistby og i sommer halvåret er byen full av turister som vil oppleve det byen har og by på.

Store attraksjoner i byen er Slottet, Frognerparken, Holmenkollen, Munch-museet og Vikingskip-museet på Bygdøy.

 

Frognerparken
Frognerparken

 

Men dersom du istedet vil se litt mer av det vanlige Oslo er det bare og sette seg på en buss eller trikk og reise rundt. Oslo er en by som kan by på mange forskjellige miljøer og steder, alt fra småhus og  stille grender til naturskjønne opplevelser litt utenfor allfarvei. Eller kanskje du vil ta en tur i marka, enten til fots eller på ski. Her er det bare din egen fantasi som setter grensene for hva du kan gjøre. Du kan i Oslo for eksempel:

  • Besøke museer og parker
  • Gå en tur i marka
  • Ta en ferjetur på fjorden
  • Gå på restaurant eller pub
  • Oppleve en konsert på enten et utested eller i den nye operaen
  • Gå på sports-arrangement
  • Shoppe i et av byens mange varehus

Her er det noe for alle og enhver..!!

 

A City Profile of Oslo, Norway
Oslo Rådhus

 

Oslo er en gammel havneby, så hvorfor ikke ta en rusletur langs de gamle kaiene og ta en titt. Her er det mye og oppleve  Her er mange store båter og seilskuter fortøyd, og er du heldig kan du kanskje få komme ombord og få en omvisning på en av de. Eller du kan ta en tur til vår nye bydel Barcode og se på det nye operabygget i vannkanten og ta en rusletur på operataket. På motsatt side av Rådhusplassen ligger et annet kjent kaiområde, Aker Brygge med mange spennende forretninger og spisesteder. Sett deg på en benk, sol deg eller nyt lunsjen din her.!

 

Oslo Opera House | Oslo, Norway Attractions - Lonely Planet
Oslo Opera

 

Skulle du foretrekke litt mer stil over sakene, bør de nevnes at Oslo har hele 4 restauranter som har fått Michelin-stjerne og omtale. Dette er Maaemo, Kontrast, Statholdergaarden og Galt.  NB!! Det må advares om at prisnivået på disse stedene er meget høyt..!

Men Oslo er full av restauranter og spisesteder, puber og annet som kanskje passer din lommebok bedre. Gå og finn din favoritt.!

Dersom du skal arrangere møter eller kongress, eller bare har utenbys venner og forbindelser på besøk, kan våre dyktige medarbeider i Din Reise hjelpe deg med tips, råd og gjennomføring. Det er bare å ta kontakt så hjelper vi deg.

 

Litt om Oslos historie

Kjøpstaden Oslo ble anlagt av kong Harald Hardråde omkring år 1000 ved elva Alnas utløp i fjorden, på slettelandet innunder Ekeberg. Her var det naturlig å legge til med datidens skip, da sjøen sto hele tre meter høyere enn i dag. Her ble kongens borg bygget,samt også den store Maria-kirken.Den lille middelalderbyen Oslo er med rette kalt byen med de mange kirker. Rett ved Maria-kirken lå nemlig også Clemenskirken, Nicolaikirken, den store Hallvardkirken, Korskirken og Laurentiuskirken. I tillegg hadde byen tre klostre med egne kirkebygg. Altså i alt 9 kirker innenfor et byområde som i areal ikke var stort større enn dagens slottspark. Etter bybrannen i 1624 ble byen etter kongens ordre flyttet inn under Akerhus Festning og fikk da navnet Christiania, men har siden tatt tilbake sitt gamle navn Oslo i 1925.

Nyttige linker: