Nordlys

Nordlys

Nordlys i Tromsø

Jeg ønsker å besøke til Trømso for å se nordlys.Få ting er mer magisk enn å være heldig nok til å se den grønne divaen danse på firmamentet, som universets egen puls. Nord-Norge er blant de beste og mest spennende stedene i hele verden for å oppleve nordlyset. De majestetiske fjellene som stiger dramatisk fra havet, og de små, koselige byene og fiskeværene rundt om i regionen, gir de perfekte omgivelsene for jakt på aurora. Jeg ønsker å gå til https://www.visittromso.no/no/nordlys .

Nordlys

Av alle naturfenomener er kanskje nordlyset det som fasinerer oss mest. Når himmelen fylles med grønne stråler av lys i en rolig eller vill og magisk dans, mister man fort følelsen av tid og sted og dras mot et øyeblikk av uendelighet. En slik opplevelse sitter festet for livet, og derfor er det å se nordlyset for mange mennesker blitt en drøm som må oppfylles i løpet av livet.

Som mange naturfenomener er nordlyset omskiftelig og uforutsigbart: Når og hvor er spørsmål som alle nordlyselskere ønsker svar på. Det krever både kunnskap, tid og tålmodighet for å legge til rette for at drømmen om å se nordlyset blir virkelig.

Dette naturfenomenet kan observeres fra september til april, avhengig av værforhold og solens aktivitet. Hvis himmelen er klar kan det være mulig å se nordlyset rett over byen.

Aurora

Tromsø kan du også være heldig å se nordlyset fra flyet. For å øke sjansene dine anbefaler vi å delta på en tur for å komme seg vekk fra lysene i sentrum. For meg er det magi på himmelen. Grønne lys lyser om natten. Hvor fantastisk det ville være å se og det er min drøm. Som vi bor i Oslo kan vi se ved å besøke Trømso i vintertider.

5 av de beste stedene å se nordlys i Europa

  1. Tromsø, Norge. Nord-Norges største by er et av de beste stedene i Europa for å fange aurora borealis.
  2. Reykjavík, Island.
  3. Rovaniemi, Finske Lappland.
  4. Abisko, Sverige.
  5. Isle of Skye, Skottland.

De første nordlysene kommer midt i august

I midten av august har natta blitt såpass mørkeblå i midnattstimen at nordlyset får et øyeblikks spillerom. Når sola går ned i nordvest, og nordlysbuen kommer inn fra sørvest mot nordøst, kan florlette, limegrønne nordlysgardiner blafre over rosa og oransje solnedgangsfarger. Dette er et c-moment for de erfarne nordlysfotografene, og et sjeldent, etterspurt øyeblikk i miljøet.

Når er det best å se nordlys?

Nordlyset er et høst- og vinterfenomen.

I hele perioden 21. september (høstjevndøgn) til 21. mars er det mørkt etter 18:00.

Nordlys
  •  I hele det beste tidsrommet på døgnet. På klare netter er altså sjansen for å se nordlys omtrent like stor i hele denne perioden.
  • I denne perioden er det statistisk sett størst sjanse for klarvær i slutten av perioden.
  • I skulderperiodene, fra slutten av august til slutten av september, samt i slutten av mars fram til midten av april kan man også være heldig å se nordlyset.
  • Da er det imidlertid kortere netter å gjøre det på, og sjansen er mindre.
  • Fra midten av april til midten av august er det for lyst for nordlys i Nord-Norge.
Kald i nord norge.