New York – drømmen om Broadway

Det finnes et magisk sted fullt av mennesker og lyder. Stedet Lea Salonga synger om, byen som så magisk fanges av Frank Sinatra i hans klassiske stil, byen som males frem i Annie, byen som jeg aldri har besøkt, men som eier hjertet mitt og har gjort det så lenge jeg kan huske. Og grunnen kunne vært mange ting; enorme bokhandler der man kan gå seg bevisst vill, parker med et ekorn eller to, kafeer eller bare stemningen i seg selv. Likevel, det finnes et magisk sted og det stedet er New York og for min del handler det aller, aller mest om én spesifikk ting og det er drømmen om Broadway. Drømmen om å glemme virkeligheten i to-tre timer mens man gir seg hen til musikaler på Broadway. Det er ingenting jeg mer vil enn det.

Times Square, hjertet av New York
Skyline av New York

New York er USAs største by og er et mylder av motorveier, undergrunnsbaner, togbaner, broer, tunneler og ferger; alt sammen med på å knytte New Yorks ulike områder sammen. Det bor 8,6 millioner mennesker i New York, nye som gjør det til en skikkelig storby. Alt dette kan nok lett føles kaotisk, men jeg tror også det gir en helt unik følelse av å være en del av noe som er større enn seg selv og selv vil jeg miste meg selv i rytmene fra byen som aldri sover og som lover å være svaret på så mange av drømmene mine.

Jeg vil føle meg så innmari levende at det nesten bobler over, vandre og se opp, opp, opp og fortsatt måtte strekke nakken litt for å se toppen av skyskraperne, jeg vil gå bananas i en bokhandel og aller mest altså oppsøke teatrene. Og jeg aner ikke når eller om New York-drømmen noen gang vil oppfylles, men det er en veldig fin drøm å ha i det minste =D

PS. Dette bildet viser Mario i New Donk City, så det er ikke helt relevant, men det fanger den rette stemninga. så derfor

Det kan her informeres om at Broadway er verdens største teaterdistrikt og oppkalt etter gata der mesteparten av New Yorks teatre og scener er samlet. Broadway var en sentral del av utviklingen av den amerikanske musikalformen og det er jo dette det hele handler om for meg, drømmen om å se musikaler på store scener og Broadway hadde vært kongen av kransekaka. For det er noe med det øyeblikket når man sitter i en teatersal mens ouverturen begynner å spille, øyeblikket der man sitter der med stjerner i øynene og er så full av forventning og så begynner det og hele verden forsvinner. Magien i et øyeblikk som er live og aldri helt likt hver gang, magien i folk som synger og danser og spiller så det stråler, magien i en historie som formidles gjennom den gaven en musikal er.

Jeg elsker musikaler og derfor er min drømmereise New York; byen der Broadway venter og alle mine musikaldrømmer vil oppfylles med et Disneysk trylleslag <3

Kilder:

Informasjon om Broadway 

Informasjon om New York

Bilder er hentet fra Pixabay og tatt av meg med snapshot-funksjonen i Super Mario Odyssey 😉