Mystiske Myanmar

Jeg har bodd i fire kontinenter, reist til mange land, og hvert sted byr på spesielle øyeblikk og uforglemmelige opplevelser. Myanmar skiller seg fra andre land. Landskapet er rikt og variert med sletter, men også høye fjell og de høyeste toppene finner man i Himalaya. Myanmar har 1.930 km kontinuerlig kystlinje langs Bengalbukta og Andamanhavet og man finner strålende strender med Ngapali beach som den mest kjente. Det er et land med vakre, snille og ydmyke mennesker som nå dessverre har kommet i nyhetsbildet av helt forferdelige årsaker. Jeg insisterer på at du legger Myanmar til bøttelisten din.

Jeg bodde i Myanmar fra 2011-2015. Det var en tid da Myanmar åpnet seg for verden. En tid da fredsprismottakeren Aung San Suu Kyi endelig ble løslatt etter 15 år i husarrest. Landet har alltid hatt store etniske og religiøse spenninger, men i og med militærkuppet som begynte 1. februar 2021 har det nå blitt verre igjen. Mitt håp er at militæret gir seg og at Myanmar igjen vil være et spennende og mystisk reisemål.


Yangon

Gyldne pagoder, flotte bygninger fra kolonitiden, tradisjonelle små butikker og alléer med trær var hjemmet mitt i fire år. Dette var tidligere hovedstaden i Myanmar.


Inle Lake

Inle Lake er kjent for sine flytende landsbyer og hager og den unike livsstilen til det lokale Intha-folket. Samfunnene er helt basert på vannet. Trehus er bygget på stylter, og fiskere styrer enmannsbåtene sine ved å bruke det ene benet rundt åra.

Mest berømte struktur . . .

Sweddagon Pagoda
Shwedagon Pagoda

 . . . er den ekstraordinære Swedagon-pagoden som ruver over Yangons skyline på 110 meter høy. Bygget for 2500 år siden for å bevare Buddhas hår og andre hellige relikvier. Den er
dekket av gullblader og toppen er omgitt av 4531 diamanter – den største er 72 karat!


Etniske grupper

Myanmar er hjemmet til rundt 135 etniske grupper hver med sin kultur. På det meste har det vært 55 grupper som har kjempet for uavhengighet. Noe av dette er narkotikarelatert ettersom Myanmar er en del av den gylne trekanten.


Religion

Det meste av landet praktiserer buddhisme, og det regnes som nasjonal religion. Antallet tilhengere som praktiserer kristendom, islam og hinduisme er overraskende stort.


Video