Magiske Maldivene!

«Maldivene er sannsynligvis det nærmeste vi kommer paradis på jord!»

Nærmere paradiset kommer du ikke! De kritthvite strendene, svaiende palmer og det turkisblå havet innbyr til en fredelig og magisk ferie i vakre omgivelser. I tillegg til vakre hoteller og resort, byr Maldivene på en reise med fargerike naturopplevelser under havflaten.

Maldivene er et land bestående av 1192 koralløyer, gruppert inn i 26 naturlige atoller. Ordet atoll kommer fra dhivehi (et indoarisk språk snakket i Maldivene) «atholhu». 200 av disse øyene er bebodd av lokale, i tillegg til 80 andre øyer som kun er resort og hoteller. Det vil si at hvert hotell ligger på en egen privat øy. Med andre ord er det nok av hoteller i ulike prisklasser å velge mellom, nok av nesten uberørte øyer å utforske og nok av snorkle- og dykkemuligheter.

 

Hvor kan jeg bo?


Strandvilla

Det er mange muligheter for å bo på Maldivene. De fleste velger å bo på en resort-hotell som ligger på egne øyer i en atoll og det er flere prisklasser å velge mellom. Her kan man velge mellom strand villaer og vann villaer. 

Alternativt kan du velge å bo mer lokalt, på et guest house på en av de bebodde atollene. Hoteller finner du mer av i hovedstaden Malé i forskjellige prisklasser.

Tripadvisor sin nettside har en oversiktlig beskrivelse på pris, standard og tilgjengelighet på de forskjellige oppholds mulighetene i Maldivene.

Tips: Sjekk om det er mulig å dele oppholdet mellom en strand villa og en vann villa, så får du prøvd begge!

 

Sol og varme hele året


Sol og bad

På Maldivene er det sol hele året, og selv om det i regntiden forekommer en og annen regnskur så sprekker det som regel raskt opp igjen. Temperaturen ligger mellom 24 og 33 grader det meste av året. Monsunregnet faller om sommeren, men det gjør ikke temperaturen, og det resulterer i temmelig varmt og fuktig vær fra april til oktober. Den beste tiden å reise til Maldivene på, er under høysesongen fra desember til april.

Husk! Ikke glem høy solfaktor!

JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Malé
Dagstemperatur 30 31 31 32 31 31 31 30 30 30 30 30
Nattemperatur 26 26 26 27 26 26 26 26 25 25 25 25
Nedbør (mm) 114 38 74 123 219 167 150 176 199 194 231 217

Gjør alt eller ingenting


De fleste forbinder Maldivene med bading i azur-blått hav og lange late dager med hvit sand mellom tærne. Men besøkende er ofte overrasket over å finne at det er flere ting å gjøre i Maldivene enn hva de forventet. Det finnes noe for alle, uansett om du foretrekker en aktiv eller inaktiv, ferie. Dette gjør Maldivene et meget allsidig reisemål!

Dykking
  • Dypvannsfiske
  • Mange former for vannsport aktiviteter
  • Svømming med delfin
  • Strandturer
  • Helse klubb / Treningsenter
  • Hyggelige restauranter
  • Båt turer ved solnedgang
  • Utforske lokale øyer
  • Snorkling og dykking

 

Mat og drikke


Å spise på Maldivene er ikke et problem for turister, på resort hotellene får du servert en rekke internasjonale retter, inkludert orientalske og indiske buffeer. Siden mange hoteller har flere restauranter, kan turistene, til og med de mest krevende, tilfredsstille matbehovet. Ofte ser man at mye sjømat, kylling og til en viss grad storfe er populære kjøttyper som serveres på Maldivene. Alkohol servering gjelder kun på de private resortene og hotellene.

Sjømat
Drikke

 

 

 

 

 

 

 

Prisnivået på mat er som regel relativt høyt, fordi de fleste varene må importeres. Det lønner seg med andre ord å ha All Inclusive. Da slipper du å bekymre deg for regningen, og pengene ville du jo brukt på akkurat det samme stedet uansett.

Bor du på en lokal bebodd øy eller hovedstaden Malé, har du derimot muligheten til nyte maldivisk mat. Maten kombinerer de kulinariske tradisjonene i India og arabiske land. Maldivianernes kosthold består hovedsaklig av sjømat. Når det gjelder kjøtt, spiser de det sjelden.

 

Fly og Visum


Reisen til Maldivene er vanligvis med avreise fra Norge med mellomlanding og flybytte i en europeisk storby eller Asia avhenging av flyselskapet. Flytiden er på ca 12-18 timer avhenging av ruten.

Ved reiser til Maldivene må man ha gyldig, maskinlesbart pass og visum. Pass må være gyldig i mer enn seks måneder. For norske borgere kan turistvisum for 30 dager gis ved ankomst (på flyplassen i Malé).

Transport fra Malé til de enkelte hotell-resortene tur/retur er enten med båt eller sjøfly og til de sydligste øyene innenlandsfly og båt. Denne transitten er ofte inkludert ved kjøp av pakkereiser men ikke ved kjøp av kun flybillett, så det er lurt å undersøke dette med hotellet på forhånd.

NB! Ta aldri med deg alkohol i kofferten — det er rett og slett ulovlig. Du kan lese mer om praktisk informasjon, sikkerhet og helse på regjeringen sine sider.

Sjøfly

Verdt å vite


 • Hovedstad : Malé

  Malé
 • Flyplass: Velana International Airport
 • Språk : Divehi / Engelsk
 • Valuta : Maldiviske Rufiyaa (amerikanske dollars og euro på hotellene)
 • Religion : Sunni-islam
 • Elektrisitet : 220 volt ( Husk adapter!)
 • Tidsforskjell Norge : Sommer +3 / Vinter +4

God Reise ♥