London: Verdens mest populære storby

London er hovedstaden i England og er den mest besøkte byen i verden. Denne byen kan by på veldig mange forskjellige opplevelser for store og små. Som en turist er dette en opplevelse du ikke vil glemme. Byen er blant annet veldig kjent for:

  • Shopping
  • Sentral by
  • Sightseeing
  • Kultur
  • Mat

 

Shopping

London er kjent som et av de beste stedene du kan gjøre shopping. Som en storby har den veldig mange kjente kjøpesentere og shopping gater som er fulle av mennesker året rundt. Om du ønsker deg unike og pene ting er dette definitivt stedet du må dra til. Blant de mest kjente gatene i London for shopping er Oxford Street. Her kan du finne populære butikker med stort utvalg av varer som Primark, Boots, River Island, Disney Store, Selfridges og mange fler. I tillegg finnes det mange souvenir butikker i gaten. Men, all shoppingen i London foregår selvfølgelig ikke bare på gaten, men også i kjøpesenteret.

Oxford Street
Oxford Street

 

Et av de mest besøkte og kjente kjøpesenteret som finnes i London er Westfield Senter. Dette er et stort senter som har mange forskjellige butikker hvor du kan kjøpe blant annet merke ting og det finnes veldig mange alternativer for mat. Westfield har et utvalg av restauranter, og cafeer som du kan besøke mens du er der, og du får tatt deg en pause før du kan fortsette på din shopping runde.

 

Sentral by

En veldig bra ting med selve byen er at den ligger veldig sentral. Gjennom hele London går det en jernbanelinje kjent som Metro Underground. Dette gjør drømmeferien din enda lettere fordi du slipper de lange køene på gaten og kan istedenfor komme deg raskt rundt med kollektiv. En annen veldig bra med dette alternativet er at det er rimelige priser, og t-banene går døgnet rundt så uansett hvilket klokkeslett du skal gå rundt og oppleve byen så har du transport muligheter.

Metro Underground
Metro Underground

Sightseeing

Hvis du bestemmer deg for å ta en tur til London enten om sommeren, eller hvilken som helst årstid så er sightseeing en veldig stor del av det. Dette er en gøy opplevelse hvor blant annet kan lære veldig mye om de kjente bygninger og steder som Big Ben, London Bridge, og Trafalgar Square og ikke minst kan få med deg den fantastisk historien til byen og landet. London er kjent for sine «double-decker» busser hvor du kan sitte og få en tur rundt og besøke mange kjente steder.

 

City Bus
City Bus

 

En veldig populær attraksjon er pariser hjulet, London Eye. Selv om det er veldig lange køer for å komme seg inn og ta en tur rundt så er det virkelig verdt det når du får med deg den fantastisk utsikten over hele byen og kan se alt «ovenifra.

 

London Eye
London Eye

 

Om du virkelig er en person som er glad i historie så er det mange museer i byen som du kan besøke og oppleve. Du kan i tillegg besøke deler av Buckingham Palace og få en tour over  deler av hjemmet til dronningen. En virkelig «once in a lifetime» opplevelse.

 

Buckingham Palace
Buckingham Palace

 

Mat og Kultur

Om London er et av stedene som du bestemmer deg for å reise til så kommer du virkelig til å bli overrasket over hvor mye mat og kultur du kan møte på selv i daglig livet. London er kjent for å være en multikulturell by hvor mange mennesker fra forskjellige deler av verden har reist og bosatt seg. Disse menneske har tatt  med seg sin mat og kultur og gjort det til en del av London.

Hvis du drar hit kan du få veldig mange variasjoner framgår mat. Du har alternativer som kinesisk mat blant annet i London´s egne China Town, du kan i tillegg få indisk eller pakistansk mat og selvfølgelig så må du ikke glemme den mest kjente restauranten Nandos som selger veldig god kylling.

Nando´s
Nando´s

 

Kulturen til London er virkelig stor og variert så uansett hvor i verden du selv kommer fra, eller hvilke steder i verden som du elsker å reise til så er det garantert noe i denne byen som du kan finne å gjøre. Dette er en virkelig en opplevelse som er verdt alt.

 

Her kan du lese om flere gode grunner for å reise til London.