Legg ferien til Litauen og opplev landets middelalderske og sovjetiske fortid

Traku slott

Denne baltiske nasjonen er full av påminnelser om dens middelalderske og sovjetiske fortid samt en avslappende kystlinje, der det er enkelt å glemme alt det ubehagelige som har skjedd.

Reis til Litauen for å se kombinasjonen av middelaldersk og sovjetisk storslagenhet, skoglandskap og travle baltiske feriesteder.

På ferie i Litauen, kan du se en imponerende samling historiske bygninger i hovedstaden Vilnius. Den omfattende gamlebyen har brosteinsgater og et utvalg imponerende slott og kirker. Vilnius katedral (Katedralbasilikaen til St. Stanislaus og St. Ladislas) er en hvit neoklassisk kirke, mens St. Anna-kirken er et godt bevart gotisk byggverk som har flere røde mursteinstårn. Ta taubanen opp til Gediminas-tårnet på toppen av åsen for å se ut over sentrumet fra middelalderen.

Katedralbasilikaen til St. Stanislaus og St. Ladislas

 

St. Anna-kirken

 

Gediminas-tårnet

Utforsk byene i Litauen når du er på weekendtur for å finne gjenstander fra landets tjuende århundre. Et av de merkeligste minnesmerkene er Grūtas park i Vilnius, som er fylt med glorete sovjetiske skulpturer. Ta en nærmere titt på de digre versjonene av Lenin og Stalin når du går gjennom parken. Dra til utkanten av Kaunas, som er Litauens nest største by, for å finne den mørke siden av Litauens nyere historie på Niende festning. Utstillingene i komplekset er delt mellom dagene som nazistisk dødsleir og som passeringspunkt for fanger under Stalins regime.

Grūtas park i Vilnius

For en mer avslappende ferie, kan du dra til Østersjøkysten av Litauen. Fra juni til september fylles feriebyen Palanga med ferierende som ønsker å tilbringe dagene på den lange stranden. Dra sørover til Klaipeda, inngangsporten til den 100 km lange kuriske landtunge. Noen steder er denne smale landmassen mindre enn 500 meter bred. Den har en sykkelsti langs strendene og sanddynene.

Langs sanddynene

 

Tv – tårnet

 

Kursiu Nerija

Du kommer til Litauen ved å fly til Vilnius internasjonale flyplass. Eller du kan ta en ferge over Østersjøen fra Sverige eller Tyskland for å starte turen med et glimt av Litauens vakre kystlinje.

Ting du kan gjøre i Litauen.