Lahore Hvor Kultur Og Historie møtes

 

Lahore er den nest største byen i Pakistan og provinshovedstaden i Punjab. Historisk sett sies den å være rundt 2000 år gammel. I de tidligste tider var det en koloni av Kangra Hill Kingdoms og var en avskåret township på handelsruten til Delhi. Den hadde knapt noe rykte i den før-muslimske tiden.Lahore vokste under keiser Babur; fra 1584 til 1598, under keiserne Akbar den store og Jahangir, tjente byen som imperiets hovedstad.

Shalamar bagh (hage)

Lahore er den nest største byen i Pakistan. Det er hovedstaden i provinsen Punjab. Det er også kjent som ‘City of Gardens’ på grunn av sine mange parker og hager. Denne byen er kjent for sin rike kultur og livlige atmosfære.

Minar-e-Pakistan

Minar-e-Pakistan (Pakistan Day Memorial) er en tårne som ble bygget for å minne om dagen da Pakistan-resolusjonen ble vedtatt 23. mars 1940. Hovedtårnet til dette minnesmerket ble fullført 22. mars 1968. Stedet var opprinnelig kjent som Minto Park.

Badshahi-moske

Badshahi-moskeen (Imperial Mosque) i Lahore ble bestilt av den sjette Mughal-keiseren Aurangzeb. Konstruert mellom 1671 og 1673, var det den største moskeen i verden etter konstruksjon. I dag er det den nest største moskeen i Pakistan og den femte største moskeen i verden.

 

 

Kultur

Lahore er òg kjent som den kulturelle hovudstaden i Pakistan. Byen har vore under gresk, persisk, hinduisk, muslimsk, sikh- og britisk styre. Han var hovudstad under Sjahi-, Ghaznavide- og Ghurid-dynastia, og tidvis også bustaden til stormogular av Mogulriket. På 1700-talet vart han hovudstad i Sikh-riket, før dette vart innlemma i Britisk India på 1800-talet og Lahore gjort til provinshovudstad i Panjab.