Palace i India

«Incredible India- Synonym til royalty»

India (hindi: Bharat) ligger i Asia og er verdens nest mest folkerike land, med mer enn 1 milliard innbyggere. India består av 28 stater og 8 unionsterritorier, inkludert hovedstadsterritoriet for Delhi. Landet har felles grense med Pakistan i vest og nordvest, Kina, Nepal og Bhutan i nord, samt Burma og Bangladesh.

Landets viktigste byer er Mumbai (tidl. Bombay), hovedstaden New DelhiKolkata (tidl. Calcutta) og Chennai (tidl. Madras).

Mest populær severdigheter (Du må se!!)

 

1. The Taj Mahal – et av verdens sju underverk

Taj Mahal, Agra, India

 

Et enormt mausoleum av hvit marmor, bygget i Agra mellom 1631 og 1648 etter ordre fra Mughal-keiseren Shah Jahan til minne om sin favorittkone, Taj Mahal er juvelen til muslimsk kunst i India og et del av UNESCO verdensarvliste.

 

 

 

 

 

 

 

2.  Statue of Unity – er verdens høyeste statue; 597 feet

 

Statue of Unity, Gujarat, India

 

Statuen er dedikert til Sardal Patel, eller Vallabhbhai Patel, som var den første visestatsministeren i India og som er sett på som et indisk frigjøringsikon. Han var innenriksminister fra 1948 frem til hans død i desember 1950, og var i tillegg advokat. Nå får han altså en gigantstatue av seg selv i delstaten Gujarat. Les mer her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Kanyakumari

Kanyakumari, Tamil Nadu, India

 

Kanyakumari, tidligere kjent som Cape Comorin, er en liten by i den indiske delstaten Tamil Nadu. Byen ligger på selve sørspissen av India, den sørligste odden av subkontinentet. Inderne sier at Kanyakumari grenser mot tre hav, Det indiske hav i sør, Det arabiske hav i vest og Bengalbukta i øst.

På to holmer sør for spissen finnes det et moderne hindutempel viet Sri Vivekananda og en gigantisk statue av den tamilske poeten Tiruvalluvar. Store mengder pilegrimer drar også til Sunset point for å se solnedgangen i vest over Det arabiske hav.

 

 

 

4. Amer Fort : et ekte bilde av Rajputanas

Amer fort, Jaipur, India

 

Det er en slott som var residensen til Rajput Maharajas og deres familier. Byen Amer og Amber Fort ble opprinnelig bygget av Meenas og senere ble det styrt av Raja mann Singh.

Mughal-arkitektur påvirket i stor grad den arkitektoniske stilen til flere bygninger i fortet. Konstruert av rød sandstein og marmor , er det attraktive, overdådige palasset lagt på fire nivåer, hver med en gårdsplass.

Jodhaa Akbar er en indisk historisk romantikkfilm fra 2008 som avbildet på dette stedet.

 

 

 

 

 

 

5. Ramoji Film City

 

Ramoji Film City, Hyderabad, India

Ramoji Film City er et integrert filmstudiokompleks som ligger i Hyderabad, India. Spredt over 1666 dekar, er det den største integrerte filmbyen i verden og har som sådan blitt sertifisert av Guinness World Records som det største studiokomplekset i verden. Den ble bygget av Telugu-filmprodusenten Ramoji Rao i 1996

 

 

 

 

 

 

 

 

Noen glimt av Mat, klær og kultur fra India

 

Håndverk av India
Diamond Jewellery

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indisk kelner med tradisjonell klær
Indisk mat

 

 

 

 

 

Et del av tradisjon fra bryllup