Gode grunner til å reise til Taiwan

Taiwan er et av favorittlandene mine i Asia bortsett fra hjemlandet Filippinene. Storby-tur, strandferie, kultur opplevelser eller naturferie- Taiwan har alt. Det er ikke mange som oppgir Taiwan som deres favorittland noensinne, men jeg kan ikke slutte å synge rosene for alle jeg møter.

Visste du at Taiwan også er et fantastisk reisemål? Den relativt ukjente øya ligger like utenfor Kinas østlige kyst, er på størrelse med Nordland fylke og har et tropisk klima.Taiwan huser hele 23 millioner innbyggere, hvor rundt 3 millioner bor i hovedstaden Taipei. Taipei er litt som Bergen, den ligger plassert på en flate omringet av fjell. Det er ikke en stor by rent arealmessig, men til tross for det store innbyggertallet føles ikke byen overbefolket noe som gjør det til en storby det er behagelig å feriere i. Besøkende på Taiwan er bortskjemt med valg når det gjelder ting å gjøre og steder med utrolig og naturlig skjønnhet å besøke på øya- med så mange attraksjoner, er det vanskelig  å finne ut hva du kan se. Noen av de beste attraksjoner er Taipei 101- en av verdens høyeste bygninger, Nasjonale Palassmuseum, Yushan Nasjonal Park, Sun Moon Lake og mer.

 

Her har jeg samlet gode grunner fra Taiwan som gjør det verdt å legge neste reisemål.

 

1. Kultur og historie

Historiske og politiske situasjon av Taiwan er unik. Det har et demokratisk styre, men på grunn av en komplisert historie med Kina, er ikke øya en internasjonalt anerkjent stat. Den taiwanske befolkningen er også uenige om hvor Taiwan står. Det er noen som er enige med styret i Beijing, som ser på Taiwan som en kinesisk provins. Andre vil frigjøre seg helt og bli et selvstendig land slik den nåværende taiwanske regjeringen.

Taiwans Nasjonale Palassmuseum

Nasjonale Palassmuseum ligger like ved siden av det storslåtte Grand Hotel utenfor Taipei sentrum. Museet lagrer rundt 700.000 gjenstander som tidligere tilhørte Kinas keiserfamilier. For mange besøkende er museets høydepunkt et kålhode hugget av jade, og et kjøttstykke laget av stein. De er som Taiwans Mona Lisa.

 

2. Taiwanske er latterlig vennlige

Taiwanske folk elsker å få nye venner, og det er ikke uvanlig at de henvender seg til turister eller utvandrere på et innfall bare for å ta en prat. Dette er imidlertid bare sant for de som snakker engelsk. Når det gjelder de som kun snakker mandarin eller taiwansk, gjør du noen form for innsats for å være i kontakt med dem, og de vil ønske deg velkommen med åpne armer.

Taiwanske på nattmarked

3. Maten er en drøm

Jeg har nå bestemt taiwansk mat foran alle andre matretter i verden. Det er nattmarkedene du kan finne i alle byer, fulle av ukjennelige retter med deilighet. Og selv om du ikke har noen anelse om hva du nettop har lagt i munnen, kan jeg love at det vil være det utroligste du noen gang har smakt, og du vil umiddelbart bestille 10 til. Det er mange butikker og restauranter som alltid holder åpent og uansett når på døgnet du skulle bli sulten, er det alltid en restaurant, butikk eller bod i nærheten som kan servere alt fra lun, fritert kylling til taiwanske pannekaker med koriander, chili, pølse og salt ost.

Taiwan gourmet

4. Det er enkelt å komme seg rundt

Taiwans metrosystem er en av favorittene mine, det er rent og luftkondisjonert, stopp kunngjøres på engelsk, og alle stiller opp på plattformene i en fil. Det er enkelt å komme seg fra by til by. Tog dekker mange av destinasjonene du ønsker å besøke, og høyhastighetsbanen gjør det raskt og hyggelig å reise ned vestkysten.

Taiwan metrosystem

5. Det er ikke veldig dyrt

Det finnes mange veier til Taipei. Lufthansa flyr via Frankfurt og Hong Kong på under 20 timer, mens SAS flyr til Stockholm og Beijing før de lander i Taipei. Nordmenn reiser visumfritt, og er du heldig kan du få billetter til under 6000 kroner. I Taipei er taxi et praktisk og billig alternativ. Trafikken flyter greit, og sjåførene bruker i de aller fleste tilfellene taksameter. Et enda billigere alternative er metroen MRT. Da anbefales det å kjøpe et Easy Card i forkant, som selges på metro-stasjoner  og 7 Eleven. Dette reisekortet kan også brukes til å betale på tog, taxi og dagligvarebutikker.

Lufthansa fra frankfurt flyplassen

 

Og så mye mer! Taiwan har noe for enhver smak, og det er alvorlig vakkert. For et så lite land har Taiwan utrolig mye å tilby. Hvis du ønsker å besøke et sted som har utrolig mat, er rimelig og lett å reise rundt, har strender å ligge på og fjell å klatre, og det vennligste menneskene du noen gang vil møte, kan du reise til Taiwan.