Fransk Polynesia – Bora Bora – drømmereise

Reiser til Bora Bora


Bora Bora er en øy som tilhører Fransk Polynesia, i det sydlige Stillehavet, i nærheten av Tahiti. Også kalt «Stillehavets perle», er denne øya et av de mest populære reisemålene i Fransk Polynesia. Øya er omgitt av en stor ring av koraller og koralløyer, med en vidunderlig lagune i mellom.
Klimaet er tropisk. Gjennomsnittlig årstemperatur er 27 ºC. Den varierer fra 21 ºC i den kjølige og tørre årstiden (mai-oktober) til 30 ºC i den varme og våte årstiden (november-april). Det regner mest på østkystene. Tropiske sykloner inntreffer.
Det en rik fauna i havet med blant annet mer enn 20 hvalarter, flere arter av havskilpadder, mer enn 1000 fiskearter og 176 korallarter. Havet omkring øyene ble reservat for marine pattedyr i 2002 og i 2012 ble verdens største haireservat opprettet.

Fra Oslo Gardermoen må man regne med tre mellomlandinger, som oftest via Paris og så Papeete, den internasjonale flyplassen til fransk Polynesia på Tahiti, og derfra videre til Bora Bora. Reisetiden fra Oslo er på 36 timer eller mer.

 

Severdigheter og opplevelser


En av hovedattraksjonene på Bora Bora er selve lagunen. Enten ved å dykke eller å snorkle kan man utforske korallrevet med sitt mangfold av fargerik fisk og andre spennende skapninger. I dypere deler av lagunen befinner det seg hai og barrakuda. Disse kan man komme nærme i organiserte, guidene dykketurer, og man kan til og med være med å mate dem! Det finnes fine fotturer med utgangspunkt i byen Vaitape. Det anbefales å gå i følge med en guide, ettersom det er lett å gå seg bort. Et annet alternativ er å bestige Otemanu-fjellet, øyas høyeste punkt. Herfra har man en herlig utsikt!

 

Late dager på Bora Bora med Otemanu-fjellet i bakgrunnen.

 

 

 

 

 

 

 

Havet omkring øya er et paradis for dykkere. Her finnes det djevel-rokker, haier og fisker i alle regnbuens farger.
Her kan man blant annet ta en helikoptertur over øya.

Kulinariske eventyr


Sjømat og tropiske frukter er sentrale ingredienser i matlagingen på Bora Bora. Men, en liten advarsel: etter å ha spist naturlig modnet ananas og bananer på Bora Bora, vil det bli en skuffelse å spise dette igjen i Norge! Ettersom øya lenge har vært, og fortsatt er fransk territorium, er fransk kokekunst vel etablert. Her kan man nyte eksklusivt fransk kjøkken på sitt beste, med tropiske innslag. I tillegg tilbyr hoteller og restauranter et bredt spekter av internasjonale retter.

 

     

 

    Du kommer til å huske denne vidunderlige reisen for alltid 😉