Geisha

Fra Samuraier til Hurtigtog

Japan landet som aldri slutter å overraske deg.

Kyoto by nigth
Smug i Kyoto på natten

Jeg ønsker å ta deg med til solens opprinnelse-land Japan. Japan har en spesiell historie som ikke mange andre land kan sammenligne seg med. Japan stengte sine grenser å stengte utlendinger ute i ca. 250 år. Dette har vært med på å gjøre Japan til noe av det mest spesielle landet du kan besøke. Her kan du oppleve alt fra eldre historie til det aller mest moderne du kan tenke deg som Hurtigtog «Shinkansen». Japan Jeg vil begynne reisen i Tokyo som er hovedstaden og også en av verdens største byer, her er det mye å se og få med seg. Det er Tokyo towerDisneyland TokyoOdaiba, Shibuya, Senō-ji, Asakusa og Harajuku for å nevne noen steder værdt et besøk. Du kommer til å tilbringe store deler av tiden din i Tokyo sin Metro som er et av verdens mest brukte Metrosystemer.

Yokohama

Hvis Tokyo er ferdigsett ville jeg ha benyttet anledningen å ta turen videre ut til Yokohama som er nabobyen til Tokyo men har vokst sammen til å bli en dal av stortokyo å er lett tilgjengelig med tog. Yokohama har blant  annet en norsk sjømannskirke, den største China-Town utenfor Kina i verden, et nudel museum eller på japansk «ramen». Yokohama er en havneby og bærer preg av det med mange internasjonale impulser.

sittende Buddha

Kamakura er et annet sted jeg vil anbefale en tur innom det er lett å komme til med hurtig tog, som internasjonal turist har Japan rail et tilbud med Japan rail pass som gir billig reise i en periode du bestiller og betaler før ankomst Japan.

Kamakura er et av de hellige stedene i Japan hvor det er mange templer og andre severdigheter av historisk art. Den mest kjente er vel den store sittende Buddha. Byen kan minne om en liten by på en av de spanske øyene eller Hellas med et «Syden» preg bortsett fra det typiske flomvernet i Japan.

Kyoto den gamle hovedstaden i Japan med mange store templer og kjennemerker og i  fra tiden da keiseren hadde dette som sitt hovedsete her. Det som er spesielt med Kyoto er at her er det Geishaene holder til i bydelen Gjion med sine smug og tehus.

Geisha

 

Kyoto har også en romantisk tiltrekningskraft på japanere med kirsebær trærne i blomst langs elven som går gjennom byen. det er også en by med mange gode restauranter og shopping muligheter .

I Kyoto har du en god base for å reise på dagstur til  Hiroshima med ruinene etter atombomben som var med på å få Japan til å kapitulere under andre verdenskrig.

Ellers vil jeg anbefale en tur til noen av de fine japanske slottene eller festningene som er noe av det fineste byggverkene fra samuraienes tid med shogun tiden

Himeji

Alle linker er til wikipedia og bildene er hentet fra Poxabay.com