Feel The Vibe in Jamaica

Vakre, eksotiske Jamaica er mye mer enn strender og svaiende palmetrær, Jamaicas livlige farger, sjelfulle rytmer og avslappende og kreative vibe slår aldri feil. Øyriket har også en rekke nydelige parker og rundt hvert gatehjørne vil du finne klaser med blomster i alle regnbuens farger. Ved kysten kan du også oppdage spektakulære fjell og elver, dramatiske fossefall og landskap dominert av kaktuser.

 

Beach Vacations

 

 

 

Feriesteder verden over har forgjeves prøvd å simulere den avslappende, jamaikanske atmosfæren, og i øyeblikket du setter føttene dine i den silkemyke sanden her vil du forstå hvorfor.  

 

 

Seven Mile Beach – dette er Jamaicas kanskje fineste strand. Stranden strekker seg hele veien fra Bloody Bay til Long Bay og Negril-klippene i sør, og her finner du mange gode strandrestauranter –og barer gjemt bort blant kokosnøttpalmene. Seven Mile Beach er også et paradis for vannsport og det klare vannet er helt perfekt for snorkling.

 

Dunn’s River Falls

 

 

Dunn’s River Falls dette er en av øyas mest populære attraksjoner og her finner du en rekke mindre og større fossefall som renner ned i det karibiske hav, og det er bare å ta på seg badetøyet!   

 

 

 

Jamaica har et tropisk, maritimt klima med få temperaturvariasjoner og liten merkbar forskjell mellom vinter og sommer. Den beste tiden å besøke øya på er mellom januar og april. Her brukes det jamaikanske dollar. Husk at alle de store feriestedene og finere restaurantene lister prisene sine i amerikanske dollar og ikke jamaikanske dollar, som er mye mindre verdt. Å gi tips er ikke veldig vanlig i Jamaica, men du burde tipse i visse situasjoner. Kan være greit å ta rede på før reisen. 

Jamaica er kjent for sin frodige natur, sine fantastiske strender, sin reggae, sine sprintere . Bebyggelsen i hovedstaden Kingston er lav og svært karakteristisk for stilen på de karibiske øyene. Christofer Columbus kom, som første europeer, til Jamaica i 1494. 

 

Bob Marley

Jamaica arrangerer utrolig mange spennende festivaler. I februar avholdes en av de viktigste feiringene i Jamaica, som definitivt vil få ditt musikalske hjerte til å slå litt raskere. På reggae-legendens bursdag den 6.februar vil du se rastafariflagg i gatene, høre reggaerytmer overalt du går og ha muligheten til å få med deg en rekke forestillinger. Det arrangeres nemlig show, kunstutstillinger og konserter overalt på øya.

Jamaica Sunrise

Dette er absolutt et reisemål for meg, kanskje det kan friste noen andre også 🙂