konsert-illustrasjon

konsert-illustrasjon(Klide:Pixabay.com)

EXIT – inngang i en ny opplevelse

EXIT ble startet av en gruppe studenter i år 2000 som en protestfestival mot myndighetene. Budskapet var demokrati og fred i Serbia og på Balkan. Siden den gang har festivalens popularitet skutt i været. EXIT blir etter hvert den største musikkfestivalen i Sørøst Europa.


EXIT har funnet sted på en vakker og magisk festning i Novi Sad siden 2001. År etter år, antall besøkende blir større etter hvert som ungdommene kommer fra ulike deler Europa og verden. Bortsett fra kvaliteten på musikken program som det gir, er festivalen et sted for moro, og du kan nyte den kjølige atmosfæren av festningen og den positive energien i byen. The Fortress språk husene 11 ytelse arenaer inkludert Hovedscenen og Dance Stage. Det er også en ekstrem sport arena, teknisk sone, en NGO sone og en utendørs kino, mens overnatting inkluderer camping og hoteller.

Novi-Sad-strand(Kilde:Pixabay)
Novi-Sad-strand(Kilde:Pixabay)

Så langt har EXIT fått enorm global medieoppmerksomhet og anerkjennelser. En av dem kom fra den internasjonale utgaven av CNN, som inkluderte EXIT i listen over ni beste festivaler i verden. The Guardian erklært EXIT som den beste festivalen i verden i 2006 og den beste turistmål i 2008.

The Sun, britisk dagsavis, inkluderte EXIT på listen over åtte beste festivaldestinasjoner i 2012. I Euronews artikkel i mai 2013 om verdens ledende festivaldestinasjoner ble EXIT inkludert i de ti beste europeiske festivalene i 2013.

Novi Sad er den nest største byen i Serbia. Byen har en befolkning på rundt 250,000 mennesker, og ligger på Donau.

Petrovaradin festning(Klide:Pixabay)
Petrovaradin festning(Klide:Pixabay)

På 18- og 19-tallet ble det et viktig handels og produksjonssenter, samt et sentrum for den serbiske kulturen i den perioden, og fikk kallenavnet serbiske Athen. I motsetning til mange andre europeiske destinasjoner, har det rykte med full rett for en multinasjonal, flerkulturell og multikonfesjonell metropol der alle forskjeller blir sett på som fordeler.

Ikke langt fra Novi Sad er et fjell Fruska Gora, populært sted for å lage en ekskursjon. Denne nydelige fjell nyter beskyttelse av staten, slik det har blitt proklamert en nasjonalpark. Beite, frukthager og vingårder pryder sine bakker, og de høyere delene er dekket med tett lauvskog.