Maya kalender

Et domino spill med haiene – Isla Mujeres

Isla Mujeres – den mystiske, lille karibiske skatten som ligger rett utenfor Cancún.

Isla Mujeres

Fra fastlandet tar du en kort båttur over det turkisblå vannet til den hyggelige havna Punta Norte. Straks du setter foten ned, kjenner du den rolige og magiske stemningen som råder.

 

Isla Mujeres (spansk for»kvinneøya») er det perfekte stedet for en avslappende ferie. Øya er rundt 7 kilometer lang og 650 meter brei og ble oppdaget og beskrevet av den spanske conquistador Francisco Hernández de Córdob i 1517. Imidlertid har øya vært bebodd av mayaene siden minst 550 f.Kr. Det var et sted for tilbedelse av gudinnen Ixchel – som i maya-mytologien er ansvarlig for fruktbarhet, graviditet, fødsel og medisin.

Korallrev

 

 

Øya Isla Mujeres ligger i nærheten av et av mange korallrev i Garrafon Park, som er et område populært for snorkling og dykking.

Havskilpadde

 

 

 

 

 

Isla Mujeres er hjemmet til havskilpadder. På grunn at de tilhører til utrydningstruede arter, ble det etablert en park Tortugranja for dem i den sørlige enden av øya. Parken er åpen for publikum.

 

 

 

 

Hvalhai

 

Mellom midten av mai og midten av september samles massive hvalhaier for å mate på plankton. Lokalbefolkningen kaller dem domino fordi de har flekkete hud. Jeg anbefaler på det sterkeste en båttur der du kan seile med hvalhaier.

 

 

 

På grunn av størrelsen er øya ideell for turer og sykkelturer. Den nordlige delen er mer turist, det er her du finner de fleste hotellene og restaurantene. 

Kveld på øya

Hvis du drømmer om en kveld i stjernenes lys og lydene fra havet – er den sørlige delen noe for deg. Her kan du bo hjemme hos snille lokal folk og nyte enkel, men deilig mat med dem.

Øya er definitivt en perle blant andre. Multikulturalisme, historie og interessante mennesker fletter seg sammen og skaper et sted med en unik atmosfære.

 

Finn mer inspirasjon på Isla Mujeres offisielt nettside.