Pak. Flagg

pakistanske flagget

Eksotiske Pakistan

Pak. Flagg
pakistanske flagget

 

Jeg skal ta dere med til den eksostiske Pakistan som ligger i  sør-asia. Pakistan grenser til Afganistan,Iran, India Og Kina. 8 av 20 verdens største fjell ligger i Nor Pakistan. Hovedstaden er Islamabad befolkningen er 220millioner og relgionen er Islam som folk flest praktiserer i Pakistan,men i Karachi og Lahore finnes grupper av buddhister, og andre små religiøse minoriteter.Pakistan har et rikt og variert miljø, med stor spennvidde fra fisket i sør, til dyreliv og betydelige skogforekomster i nord.

De meste kjente fjellene er:

 

 

Nanga Parbat
Nanga Parbat
  1. K2
  2. Nanga parbat
  3. Tirch
  4. Margalla
  5. Broad Peak

 

Tharørkeren som ligger i sørøst Pakistan mot grensen til India landet har mye by på  både elver, kultur, jorbruk og mye mer.

Landet er lever av jorbruk, bygg og ris blir solgt til mange land. Språk som snakkes mest i Pakistan er Urdu(offisielt), punjabi engelsk

Pakistan er delt inn i 4 provinser de heter:

  1. Punjab nest største og tettest befolkede provinsen, jeg kommer fra den,de fleste norsk pakistanere kommer fra punjab som er i Norge språket som blir snakket her er punjabi.
  2. Sind
  3. Balutsjistan
  4. Khyber Pakhtunkhwa
Busser fra Pakistan
busser fra Pakistan
Pakistansk lastebilkunst er ikke det eneste verdensberømte eksempelet på håndverk. Går ned gjennom generasjoner den pakistanske håndverket, den inneholder en mengde stiler, materialer og estetikk. Kalligrafi på arabisk er en av de mest fremtredende ferdighetene som finnes i mange lokale bygninger og steder og veggdekorasjoner, som kobberarbeid, malerier og utskåret tre. Keramikk, spesielt blå keramikk, typisk for Sindh og Multan, er elsket over hele verden for utseendet. Naqashi, eller kunstverket av kamellampe, er et annet eksempel på lokalt håndverk lenge med fargerikt fliserarbeid, som er en Mughal-arv.

Gjester, Turister og besøkende, enten innenlands eller internasjonalt, er alltid velkommen med åpne armer. Selv de fattigste arbeiderne går ut av deres måte å hjelpe nye besøkende. Kulturell og religiøs tro oppfordrer pakistanere til å vise kjærlighet og respekt overfor gjestene. I islam er det spesielt en gjest som er en velsignelse fra Gud, og det læres at de må få best mulig behandling.

 

Pak. mat
Pak. mat smaker veldig godt finnes i mild og sterk grad.
Pakistanske klær
Pakistanske klær er kjent for sine broderier og kvalitet.