Eksotisk sommer i Tunisia

Tunisia er landet med vakre strender, eksotiske matretter og et historisk sus. Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor mange velger Tunisia som reisemål, da landet lengst nord i Afrika kan by på alt fra avslappende strandliv til storslått arkitektur og yrende markedsliv. Men hvor i Tunisia skal du reise, og hva kan du gjøre?

Tunis

 


 

 

DJERBA

Djerba er ei vakker øy. Det maleriske landskapet med palmeskoger, eukalyptustrær, olivenlunder og en søtlig duft av blomster gjør atmosfæren eksotisk.

Djerba er barnefamilienes destinasjon i Tunisia. Langgrunne, barnevennlige strender og en avslappende atmosfære er perfekt for late dager på stranden. For de som allikevel blir litt rastløse finnes det ulike aktiviteter og utflukter som dere kan hive dere med på. Blant annet går det arrangerte turer til Sahara-ørkenen hvor du kan ri på kamel eller besøke en berberfamilie.

Djerba

Sousse

Solfylte Sousse er et av Tunisias mest populære turistmål, og det perfekte utgangspunkt for en avslappende ferie. Her kan du utforske det spennende søndagsmarkedet i Souq el-Ahad-kvartalet, nyte late dager på kritthvite strender og til og med ri på kameler. Ta også turen innom arkeologimuseet, eller det vakre Dar Essid museet som faktisk er et lite hus inne i medinaen. Fra Sousse kan du ta turen til Port El Kantoi, en liten luksusoase 14 km lenger nord.

Sousse ligger kun 20 km unna flyplassen Monasti

Sousse

Monastir

Det tredje store turistmålet i Tunisia, befinner seg 20 km sør for Sousse. I Monastir kan du finne roen på stranden, eller du kan utforske labyrintgangene i den ærverdige festningen kjent fra Monty Pythons Life of Brian. Et must når du er i byen! Test også ut de mange mulighetene for vannsport på stranda, og ta turen innom mausoleet Bourguiba.

Som i Sousse og Hammamet, er de fleste store hotellene i Monastir plassert med kort avstand til stranda.

Monastir

HAMMAMET

Hammamet er en arabisk småby og et velutrustet turiststed som ligger på halvøya Cap Bon. Hammamet er omgitt av lange brede strender med finkornet og nesten silkemyk sand. Det langgrunne vannet gjør at stedet passer godt for barnefamilier.

På restaurantene kan du velge mellom internasjonale retter eller det populære orientalske kjøkkenet. Prøv gjerne den tunisiske maten som har rykte for å være velsmakende. I de sørlige delene av byen er det et yrende fornøyelsesliv.

Hammamat

Dra på utflukt

Når du er i Tunisia, er du helt nødt til å dra på minst én utflukt. Du kan oppleve Sahara, ri på kameler eller utforske steder kjent fra Star Wars og andre filmsett. Snakk med reisebyrået ditt, så får du hjelp til å booke den perfekte utflukten.

Hvis du har mulighet bør du legge Tunisia-reisen til perioden mars-mai, da temperaturen er mer behagelig og menneskemengdene noe mindre enn i høysesongen juli-august.

Sahara