Dubrovnik – Adriaterhavets perle

Dubrovnik er ett av Kroatias mest populære reisemål. Her finner du en rekke historiske severdigheter, vakker arkitektur og fantastiske strender med azurblått vann. Hovedgaten Stradun med sine blendende hvite kalkstein er en storslått kontrast mot de terrakottafargede hustakene.

I Dubrovnik kan du virkelig nyte historisk sus, samtidig som det yrer av liv og røre. 

En av Europas vakreste middelalderbyer

Strender i og rundt Dubrovnik

 

Dubrovnik har langt mer enn trange gater og historie. På en halvøy utenfor bymuren ligger området Lapad med flere fine strender og krystallklart vann. Ønsker du å dra på en litt lengere badeutflukt anbefaler vi båtutflukter til Elafiti-øyene. Opplev det pittoreske Kolocep, ferieparadiset Sipan og de herlige strendene på Lopud. Gå ikke glipp av et besøk på Marco Polos øy Korcula og se stedets vakre middelalderby. Bli bedre kjent med øyene utenfor Dubrovnik her

 

Sol og bad

Game of Thrones i Dubrovnik


De siste årene har den amerikanske TV-serien Game of Thrones satt Dubrovnik ettertrykkelig på kartet. I serien har byen rollen som «King’s Landing». Både ringmuren og Gamlebyen er brukt som innspillingsplasser. Er du en virkelig fan, kan du bli med på guidede Game of Thrones-rundturer i byen.

 

Game of Thrones

 

Det aller beste å se i Dubrovnik

 

Vandre omkring på Dubrovniks berømte ringmur og nyt havutsikten på den ene siden og de vakre bygningene i Gamlebyen på den andre siden. For å få en spektakulær utsikt over Dubrovnik og Adriaterhavet anbefaler vi kabelbanen som tar deg helt til toppen av fjellet Srdj. Omtrent hele gamlebyen i Dubrovnik er et museum i seg selv, og det er ikke lov med biler der inne. Snur du deg vekk fra byen og ut mot havet er utsikten like spektakulær. En utrolig ettermiddags og kveldsaktivitet.

 

Ting å finne på i Dubrovnik

Uteliv i Dubrovnik

 

Liker du sjømat og vil spise i gamlebyen er Proto et supert valg. Samme type mat, med utsikt over havnen finner du på Orsan. Litt mer eventyraktig får du hvis du leier en båt, og reiser til Villa Ruza på øya Kolocep. Å ta med din kjære hit er en opplevelse for livet. Kroatene lager ofte vin for hånd, og du kan få deilig slik vin om du besøker GustaMe.

 

 

 

Dubrovnik kommer ofte til alle slags lister over steder du må besøke i løpet av livet. Byen er rett og slett vakker og verdt et besøk. Nok sagt. Gå, sjekk det selv!