Drømmereise til Dubai

Min Drømmereise er Dubai. Jeg ønsker å reise til Dubai fordi dette er en opplevelse for en hver smak.

Du kan oppleve alt fra:

  • Mat
  • Shopping
  • Sightseeing
  • Spa og velvære
  • Kultur
  • Beach club

 

Mat

Logma

I et av Dubais kuleste kjøpesentre langs «stripen», Boxpark, ligger denne uformelle kafeen som serverer autentiske khaleeji-retter (mat fra GCC-regionen).

De forfriskende, moderne omgivelsene er perfekt for å fråtse i alt fra frokostspesialiteter som chebab (emiratiske pannekaker) og khameer (flatbrød servert med daddelsirup og ost) til mektigere retter som kylling og ris i emiratisk stil.

Lunsjmenyen inkluderer salater, signatursmørbrød og den typisk emiratiske desserten luqaimat: søte, sprø melboller som aller helst bør skylles ned med en kopp karak chai (te med melk).

Anbefalinger: Balaleet(søt vermicelli med safranomelett)

Balaleet

SMCCU

I Al Fahidi ligger Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding (SMCCU), som er et utmerket sted for å prøve autentiske emiratiske retter og samtidig lære om den lokale kulturen. Her tilbys et fast program av omvisninger og foredrag. Besøkende kan spise frokost, lunsj eller middag mens de tar livet med ro på det myke underlaget på gårdsplassen utenfor senterets vakre handelshus. Retter tilberedes med eldgamle oppskrifter, og slik bevares beduinenes tradisjoner og skikker.

Anbefalinger: Tradisjonell Arabisk kaffe

Tradisjonell Arabisk Kaffe

 

Shopping

Dubai Mall

Dubai Mall er en av de største kjøpesentere i Dubai. Dubai Mall ligger i Sentrum i hjerte av Dubai. Du har over 1000 butikker å velge mellom. Du har også mulighet til noen innendørs aktiviteter som skøytebane, stor Akvarium og underwater Zoo. 

Du har også mulighet til å kjøpe luksuriøse merkevarer som Chanel, Fendi, Dior, LV osv.

Dubai Mall

City Walk 

City Walk er en ny utendørs gateshopping som ligger mellom Downtown og  Jumeirah Beach. Det sier seg å være en meget fin Instagram vennlig gateshopping strøk. City Walk har et nydelig spektakulært utsikt av Burj Khalifa som er et av de største og fineste hotellene i Dubai. 

City Walk er inspirert av London sine stilfulle åpne torg gater og du får en smakebit av trendy motebutikker, mat opplevelser og flere underholdningsmuligheter.

Sightseeing

Big Red 

Er du en som meg som elsker fart, spenning og et ordentlig adrenalinkick er Big Red et must. Bli med på en gøyal ørkeneventyr i Dubai. 

Her kan du leie en firehjulstrekk og kjøre i sanddynene på opp mot 50 km/t. Få med deg en guide og bestill en pakke. Ørkensaffari Big Red har fått navnet sitt etter deres nydelige dype farge. 

Ørkeneventyr

SPA 

The SPA

The Spa på Palace Downtown er et elegant sted for avkobling blant beroligende jordfarger, innbydende møbler og arabeske gitterverk. De autentiske behandlingene på The Spa er i stor grad inspirert av arabisk kultur. Her benyttes førsteklasses og økologiske skjønnhetsmerker som Natura Bisse og Les Sens de Marrakech.

Signaturbehandlingen One Desert Journey (950 dirham for 105 minutter) inkluderer en kroppskrubb med ørkensand og salt, etterfulgt av en urtemassasje med marokkansk mynteolje. Unn deg en parbehandling, eller – for noe skikkelig spesielt – prøv signaturmassasjen Fusion Massage, en blanding av kinesisk, balinesisk, shiatsu- og thailandske teknikker i en utendørs spahytte ved Burj Lake.

Amara SPA

Park Hyatt Dubai ligger bortgjemt midt i Deira ved Dubai Creek Golf Club. Hotellet er et av byens mest pittoreske feriesteder – sammen med det like pittoreske spasenteret, Amara Spa. Behøver du mer for å koble av enn å spasere inn på dette rolige fristedet med mauriske hvelv, flagrende gardiner og et enestående spabasseng omgitt av palmer? Da kommer den juvelinspirerte spamenyen til å gjøre susen. Behandlingsteknikkene som brukes her, har blitt overført gjennom generasjoner. Med en Amara Massage (550 dirham for en time) blir du massert med spasenterets spesielle varme olje, med røkelse, sandeltre og rav som arbeides inn i rytmiske strøk.