Minreise-Sri lanka

lifeleisureholidays hashtag on Twitter

Sri Lanka er et fantastisk reisemål! Her er reisetips til strandsteder, byer, attraksjoner og nasjonalparker jeg anbefaler deg å besøke.

Sri Lanka er et reisemål du trygt kan ta med både bestemor, kjæresten, sønnen eller kameraten din. Landet har så mye interessant å by på for enhver.

Sri Lanka er et nærmest perfekt reisemål. Maten er deilig krydret, men sunnere og mindre spicy enn i India. Trafikken er merkbart roligere også. Folk er hyggelige og gjestfrie, og snakker relativt bra engelsk. Naturen er variert og temperaturen er behagelig. Landets historie er lang og kulturen er eksotisk. Prisene er behagelig lave. Og strendene er laaange og vakre.

 

 Steder det er verdt å besøke på Sri Lanka:

Colombo – Hovedstad

Colombo er ikke den roligste by, mye trafikk,  men den har flere interessante sider som kan være verdt å sjekke ut hvis du har litt ekstra tid på Sri Lanka. Museumstempelet, Gangaramaya, er en kuriositet som bør sjekkes ut. I tillegg har du det yrende Pettah-markedet og Galle Face Green, promenaden der du kan bli med de lokale når de spiser smakfull gatemat og ser solnedgangen gå ned i havet.

Stadig popper det også opp nye skyskraper-hoteller med kule takterrasser der du kan ta deg et bad med utsikt og slippe unna den slitsomme trafikken. Kan f.eks anbefale Mövenpick-hotellet.

hovedsteder – COLOMBO FASTEST GROWING CITY IN THE MASTER CARD ... Colombo sightseeing; 14 less known places to visit | Cinnamon U

 Galle – et fasjonabelt fort

En dag i gamlebyen i Galle er et must når du er på Sri Lanka, etter min mening. Spesielt hvis du liker nisjebutikker, kunstgallerier, fancye restauranter og kule utesteder. Byen er også et naturlig stopp hvis du reiser nedover kysten fra Colombo. Gamlebyen ligger vakkert til på en halvøy omringet av en over 500 år gammel nederlandsk festning med et hvitt fyrtårn i enden.

Byen er ideell for shopping og for å spise smakfull mat både fra Sri Lanka og andre deler av verden. Ta gjerne en lunsj på Poonie’s Kitchen og en is på Isle of Gelato for å gjøre besøket enda bedre!

 

 Jeepsafari i Yala Nasjonalpark

Yala er Sri Lankas mest besøkte nasjonalpark for safari, og er du heldig kan du både se leppebjørn, leoparder, vannbøfler, elefanter og store grupper av hjortedyr mens du er der. Det er populært å booke en halv- eller heldagstur i en åpen Jeep, som kan ta deg rundt på jordveiene i parken. Mange booker turen fra Tissamaharama, men her er det stor trafikk av Jeeper. Greier du å ordne en tur som kjører inn gjennom inngangen lengre nord ved Kataragama, er du garantert en bedre opplevelse!

Reiser til Sri Lanka – Bestill billig ferie på Sri Lanka her!

Habarana-Elephant-Elephants-Elefant-Elefanter-Sri-Lanka – Indcen Resor

Billeder af Sri Lanka 2020 ⇒ Stort galleri med de flotteste billeder  

Beautiful Peacock Dance Display in rain Amazing Video - Peacock ...

 Tempelbyen Anuradhapura

Er du glad i gamle templer og historie må du ta turen til Anuradhapura! Byen hadde sin storhetstid fra noen hundre år før Kristus, og det ble bygget både dagobaer (stupa), bassenger, statuer og andre store steinbygninger utover et stort område. Tidlig på 1000-tallet ble byen forlatt, og ble ikke gravd frem igjen før på 1800-tallet. I dag er hele området en del av UNESCOs verdensarv.

Her finner du også Sri Maha Bodhi, treet som skal ha vokst fra en gren hentet fra det opprinnelige bodhi-treet – der Buddha fikk oppvåkningen sin. Nå er det hele 2250 år gammelt, og blir strengt voktet og stelt med.

Sri Lankas historie – Store norske leksikon  Sri Lanka › tss-travel.no Sri Lankas beste utflukter | Bestill hos Bennett Ferie

 det ukjente nord

Nord-Sri Lanka er et område de færreste besøker. Både fordi det er et stykke å reise dit, og fordi det ikke er så lenge siden det ble åpent for turisme etter borgerkrigen. Men for å kunne få et mer helhetlig bilde av landet, vil jeg varmt anbefale en tur hit. De fleste som bor i Jaffna er tamiler, og kulturen deres er mer lik den i Sør-India.

Det er spesielt interessant å se de flotte hindutemplene, Jaffna fort, fiskelandsbyene og spasere rundt i Jaffna by. Folk var veldig hyggelige og nysgjerrige – det er ikke så mye turister der! Kan leie  en tuktuk med sjåfør, å kjøre rundt for å oppleve byen og steder.

 

 Bestig Løvesteinen – SIGIRIYA

Kong Kasyapa bestemte seg for å bygge palasset og festningen sin oppå den rundt 200 meter høye steinen som i dag kalles Lion Rock eller Sigiriya. En strategisk bra plassering i et ellers flatt landskap. Utsikten er utrolig! I tillegg pyntet kongen sideveggene med freskoer av halvnakene damer og fikk hugget ut to gigantiske løveføtter halvveis opp til toppen. Selv om du neppe kommer til å være den eneste turisten her er stedet vel verdt et besøk!

 

 Strandidyllene

Når folk spør meg om tips til en rolig strandby på sørkysten av Sri Lanka, anbefaler jeg gjerne Talalla.  Den gigantiske bueformede stranda er for det meste øde, bortsett fra noen fiskebåter og et par parasoller på vestsiden. Noen gjestehus, restauranter og hoteller ligger gjemt mellom palmer og busker, ellers er det ikke mye å se til annen bebyggelse. Lengre øst kan du også finne din helt private strand mellom noe som minte meg om svaberg.

Sri Lanka, Trincomalee, Uppuveli strand

 

Unawatuna strand, Galle.

 Tehovedstaden Nuwara Eliya

De bølgende teplantasjene og de gamle britiske kolonivillaene og countryklubbene i Nuwara Eliya er en stor kontrast til resten av Sri Lankas safariparker og palmestrender. De fleste kommer hit med tog fra enten Ella eller Kandy for å handle fersk Ceylonte, se vakker natur, og for å slippe unna heten i lavlandet. Nuwara Eliya ligger nemlig på nesten 2000 meter over havet, og har derfor en mer behagelig-norsk-sommer-temperatur enn nede ved kysten.

Les mer om et vakkert bosted i Nuwara Eliya: Kolonivilla-opphold på Anilana Craigbank 

 

 Tåkeskogtur i Horton Plains

En times kjøring fra Nuwara Eliya ligger nasjonalparken, Horton Plains, et område fylt med mystisk tåkeskog, krystallklare elver og gamle, kroketere trær. Jeg anbefaler at du kommer hit så tidlig som mulig for å se morgenstemningen i parken. Da har du aller størst sjanse for å få øye på ulike dyr og fugler, og få klarest mulig utsikt på Verden Ende, den mest kjente utkikksplassen i parken.

Les mer her: Til Verdens Ende og tilbake igjen i Horton Plains

 

 Togtur gjennom Høylandet

«Verdens vakreste togtur», blir den kalt, togturen som går mellom Kandy og Ella. Etter å ha tatt den flere ganger både frem og tilbake kan jeg ikke nekte for det. Toget er gammelt og skranglete, og går derfor i akkurat passe fart til å nyte synet av det frodige landskapet utenfor som skifter fra tebuskkledde åser til små landsbyer og større åser. Anbefales! Men husk å booke sete på toget god tid i forveien, det blir fort fullt på denne strekningen.