Drøm om Miami…..

I 2019 var jeg på en uforglemmelig tur til USA.  Det var min andre tur til USA.  Det skulle være en tredje amerikansk tur, men COVID-19-pandemien brøt ut. 

I 2019 kunne jeg besøke Boston, New York og Miami.  Sandstrendene og varmt vann i havet gledet meg veldig.  Jeg vil gjerne dra tilbake dit igjen.  Jeg anbefaler alle å besøke Everglades National  Park i Florida.

Everglades er en naturlig region med tropiske våtmarker i den sørlige delen av den amerikanske delstaten Florida, og består av den sørlige halvdelen av et stort dreneringsbasseng i det neotropiske riket. Økosystemet det danner finnes for tiden ikke andre steder på jorden.

Nasjonalparken har siden 2010 vært oppført på UNESCOs liste over truede verdensarvsteder. Området har mange sjeldne planter og dyr. Området er spesielt kjent for sine alligatorer.

Forresten er det verdt å besøke John F. Kennedy Space Center.

John F. Kennedy Space Center (KSC) er et amerikansk romfartsanlegg tilhørende National Aeronautics and Space Administration (NASA) på Merritt Island i Florida. Det var herfra  Apollo 11 ble skutt opp 16.juli.1966.

Anlegget har et areal på 567 km² og sysselsetter rundt 17 000 mennesker. Da store deler av området er avstengt for allmennheten er det en rolig plass for mange ulike ville dyr, blant annet alligatorer. En liten del av området er turistområde. Der finnes utstillinger, IMAX-kino, restauranter og lignende.

Jeg venter på neste amerikanske eventyr………