Den grønne hjerte av Jorda i Amazonasjungelen

Amazonasjungelen

La sjelen din hvile fra den kaotiske verdenen. Hold øynene og hjertet åpnet. Pust din stress ut og dykk inn i naturen med turen i Brasil langs Amazonas elva.

Amazonasjungelen er verdens største regnskog og ligger i Sør-Amerika. Området er på 6,8 millioner km² og utgjør over halvparten av jordas gjenværende regnskogsområder. Ifølge World Wildlife Fund er halvparten av jordas regnskog å finne i Amazonas. Den strekker seg over ni land i Sør-Amerika: Brasil med den største delen, Colombia, Peru, Venezuela, Ecuador, Bolivia, Guyana, Fransk Guyana og Surinam. Det er 19 ganger så stort som Norge.

Regnskog

Dette blir en fascinerende og helt vilt tur uten de vanlige butikkene og du ikke blir «en sel på stranda». Du skal oppleve Amazonasregnskogen som er et unik økosystem. Minst halvparten av landjordas arter av levende organismer befinner seg her. Dyrelivet består av et ukjent antall millioner arter, fra bittesmå insekter til store pattedyr. Skogen er inndelt tre ulike nivåer eller etasjer. Skogbunnen, et mellomlag og et kronelag, hvor trekronene danner et tett teppe 25-30 meter over bakken.

 

 

Lær deg å danse

 

 

 

 

 

 

Våre fantastiske guider skal tilby deg opplevelser med den tette og frodige regnskogen. Du skal finne deg som en del av lokalbefolkningens tradisjonsrike kultur. Bli med i vanlig dag, lær deg å danse, lag mat, hør på historie, lytt på følelsene dine, dykk i atmosfæren.

 

 

 

 

 

 

 

Du får se den enorme Amazonas-elven, som med alle sine sideelver, inneholder 20 prosent av verdens rennende ferskvann. Du skal ta båttur på de elvene, der du blant annet opplever det stedet der to elver, den svarte Rio Negro og den brune Rio Solimões, møtes og blir til Amazonaselven – et fenomen som kalles ”Vannenes møte”.  Og selvfølgelig hver eneste solnedgang skal komme med fantastiske føleleser.

 

 

Solnedgang

– Regnskogen gjør noe med deg, du blir rett og slett «magifisert»! Det er noe helt, helt annet å være der, enn å bare høre og lese om de. Gert Nygårdshaug