Vinsmaking

Chile-Lengste kysten i verden

Chile er en republikk i Sør-Amerika, et smalt og langstrakt land mellom Stillehavet i vest og Andesfjellene i øst. Chile grenser i øst til Argentina og i nord til Bolivia og Peru. Hovedstaden er Santiago.

 

Algarrobo


Denne byen har fått kåring fra Guinness record book for verdens lengste svømmebasseng, du har mange fine luksuriøse leiligheter man kan leie og ta deg en avslappende og solrik ferie.

Book ditt hotell/leilighet nå i Algarrobo!!

 

~ Aktiviteter ~

 

Best places to go wine tasting in Chile 

Dykking og Surfing

Chile har mange strender både i sør og nord siden, du finner store bølger i nord hvor du kan delta i surfing. I nord er det varmt nesten hele året. Det er også muligheter for dykking i påskeøyene hvor man kan finne Moai statuer under vann og vakre koraler med rikt på sjøliv

Mat og Kultur

 Chile er veldig kjent for sin sjømat, siden Chile består av kyst så har de lett tilgjengelighet for fisk, krabber, blåskjell og lignende. De bruker også mye kjøtt i rettene sine og grønnsaker, men det finnes også en del vegansk mat de kan forberede. De lager sin egen salsa som er som regel ganske sterk, og det kombineres med supper, middagsretter eller kan brukes som dip med nybakt brød. Chile produserer også mye avocado og blåbær som man kan finne i dagligvarebutikken her i Norge. Som sagt er vin en stor del av chilenske kultur og blir ofte brukt til å gi smak til matlaging som for eksempel supper eller gryteretter. 18.september er Chile sitt nasjonaldag, og blir vanligvis feiret i 3 dager hvor det vises frem den Chilenske nasjonaldansen og matkultur, det settes opp aktiviteter og tradisjonelle konkurranser som alle kan ta del av. Mat er den viktigste faktoren på denne dagen.

Folkedans – La Cueca

 

Bienvenidos a Chile