Boracay – en tropisk paradisøy

Velkommen til tropiske paradis!

Boracay

Ca. 300 km sør for hovedstaden Manila på Filippinene, ligger den lille øya Boracay. Det er den perfekte destinasjon for avslapping og spektakulære opplevelser. Øya har alt man kan drømme om: fra hvite sandstrender, krystallklart vann og iskald kokosnøtt, til surfing, dykking og et fantastisk uteliv.

 

Boracay er en liten øy på ca. 10 km2. For å komme seg til Boracay kan man fly via Manila til de nærliggende flyplassene i Caticlan og Kalibo. Herfra går det skyttelbusser og drosjer til fergeterminalen, hvor man kan ta båt ut til den vakre paradisøya.

White Beach

Hovedattraksjoner på Boracay er de mange hvite strendene. Den mest kjente av disse er den fire kilometer lange White Beach. Den populære offentlige stranden er omgitt av kritthvit sand, høye palmer og turkis vann. Stranden er ideell for barnefamilier på grunn av det trygge grunne vannet.

Det er mye å gjøre på Boracay hvis man ønsker å finne på noe annet enn å sole seg. Det er rundt 25 dykkesteder her, som passer alle nivåer. Øya har også gode shoppingmuligheter og spisesteder på D-Mall. Nattelivet på Boracay er også fantastisk, med mange forskjellige barer.

Windsurfing

På østsiden av øya finner man Bulabog Beach. Denne stranden er et ypperlig for windsurfing og kiteboarding på grunn av de store bølgene og sterke vind hele året.

De som søker en mer bortgjemt strand vil elske Puka Beach, mens de som søker litt spenning kan stupe fra klippene på Ariel’s Point.

Reis mellom Boracays mange bukter og strender på en «Tricycle» (motorisert trehjulssykkel drosje). Scootere og sykler kan også leies for de som ønsker å utforske øya på egen hånd.

Les om reise rådene til Filippinene på UDs hjemmeside.