Besøk fantastiske og vakre Ålesund!

Besøk fantastiske og vakre Ålesund!

I disse tider er det utfordrende å reise på ferie for å få nye inntrykk og opplevelser. Mange velger derfor å utforske Norge isteden for utenlandsreiser. Vi har jo veldig mange severdigheter i vårt langstrakte land. Jeg anbefaler Ålesund! Kystbyen som er kåret en av verdens vakreste av blant annet National Geographic.


Ålesund er en by med mange flotte hus og brosteinsbelagte gater, som det er lett bli fascinert av. Husene er oppført i jugendstil og har et mangfold av tårn, spir og vakre utsmykninger. Byggestilen gir byen et særpreg ingen andre byer i Norge har. I 1904 brant byen ned, dette var en av de største by-brannene i Norge. Den ødela ca. 850 hus og bare 230 hus stod igjen. Gjenoppbygningen av byen tok 3 år og byen ble oppført i mur-bygg med jugendstil. Dette fordi det var brannsikkert, og fordi byen fikk mye hjelp fra Tysklands keiser Wilhelm den 2. Bybrannen i Ålesund 

Ålesund havn, Brosundet

Byen ligger ved utløpet av fjorder og har en kanal som deler byen i to; Brosundet. Her er også den flotte Hellebroa som går over kanalen i byen. I sentrum kan du rusle rundt og innta den vakre arkitekturen, ta en shoppingrunde eller sitte på kaikanten og spise ferske reker. Dette gjorde jeg ofte selv som barn. Dengang kjøpte vi nykokte reker rett fra rekebåtene som lå til havn, og en kilo kostet nok i ikke mer enn 10,- Nå ligger det et fisketorg langs havna hvor du får kjøpt ferske reker.
Det finnes også mange gode restauranter i byen, for eksempel Sjøbua. Denne er mitt søskenbarn med på å drifte og kan virkelig anbefales. De servere nydelig sjømat som du kan nyte på deres uteservering. Den ligger i Brosundet, og gir deg en unik utsikt. Eller du kan ta deg en vandretur opp de 418 trappetrinnene, til byens eldste restaurant; Fjellstua. Den ligger 130 meter over havet. De har store terrasser og her får du panoramautsikt! Sjøbua Fjellstua

Utsikt fra Fjellstua

Byen er fordelt over flere øyer, omkranset av et panorama av fjord og fjell.  In Love With Ålesund

Byen tilbyr også flere aktiviteter: Havsafari, der du kan få se seler, og Øya Rundes berømte fuglkolonier med ørner og lundefulg, Alnes fyr, havfiske, Atlanterhavsparken med mer. En tur til vakre Ålesund er ikke helt komplett uten en rundtur med buss og ferge fra Hellesylt til Geiranger.

Ålesund er en opplevelse du virkelig bør få med deg. MINST en gang i livet. God tur!

Geirangerfjorden
Geirangerfjorden