Beograd

Beograd – en spennende tur gjennom Balkan-metropolen

Beograd er den serbiske hovedstaden, preget gjennom historien av mange herskere og nasjoner. Alle disse hendelsene har satt sitt preg på byen gjennom ruiner, arkitektur, kunst eller kultur. Noen av byens severdigheter er: Kalemegdan-parken og festningen, Kneza Mihajla-gaten, St. Petka-kirken, St. Sava-tempelet, Skadarlija, Avala, Ada Ciganlija og mange andre.

 

Beograd

De mest berømte byens severdigheter

 

Kalemegdan er det viktigste kulturelle og historiske komplekset preget av Beograd festning. Det var den siste forsvarslinjen i historien mot de angripende styrkene, og i dag er det et rom for rekreasjon fordi det er flere tennis- og basketballbaner der. I tillegg er det ideelt for å bli kjent med kulturen på grunn av de mange monumentene og skulpturene som ligger der. Kalemegdan er den største parken i Beograd, og også en av de mange interessante promenader i byen. Innen Beograd festning kan du besøke Militærmuseet, Museum for skogbruk og jakt og andre interessante ting. I nærheten av Kalemegdan ligger Beograd dyreparken. Husk å nyte utsikten og elveutsikten som strekker seg fra Kalemegdan festning.

Kalemegdan

 

Knez Mihajla gata

 

Kneza Mihajla gata er den mest berømte gågaten i Beograd, og ligger i nærheten av Kalemegdan. Den er full av mange butikker, kafeer og restauranter hvor du kan ta en pause og få inntrykk av Beograd. Det er ikke uvanlig å se forskjellige gateforestillinger eller museumsutstillinger i Kneza Mihajla gata. Hele denne gaten, sammen med kjøpesentre, er beskyttet av loven som et av de eldste og mest verdifulle monumentale områdene, på grunn av de representative fasadene til bygninger og bolighus som ble opprettet på slutten av 70-tallet av 1800-tallet.

 

 

Saint Sava-tempelet

 

Saint Sava-templet er den største ortodokse kirken bygget på Balkan, men den er også den største ortodokse kirken i Serbia. Den ble reist i Beograd i Vracar kommune, en av de vakreste Beograd-kommunene, dvs. på stedet som antas å være stedet hvor Sinan Pasha brente relikviene til Saint Sava overført fra Milesevo-klosteret i 1595. Bortsett fra den store historiske betydningen, er Saint Sava-tempelet en virkelig imponerende bygning fra et arkitektonisk og kunstnerisk synspunkt.

 

     

 

 

           

       Nikola Tesla Museum: Befolkningen i Beograd viet et museum til Nikola Tesla, hvor du i dag kan utforske mange interessante fakta om livet hans ved å studere historiske utstillinger. Ved siden av dette museet Beograd har andre interessante museene som:

Avala tårn

 

 

Avala: Som en beskyttet naturressurs er Avala hjem for 600 plantearter. Det er et av de lave fjellene med en topp bare 511 meter over havet. På den toppen, på ruinene av middelalderbyen Žrnov, ble det bygget et monument over den ukjente helten, et mausoleum som er arbeidet til den berømte skulptøren Ivan Meštrović.

Avalas varemerke er Avala Tårn, som du kan besøke og nyte i restauranten på 119 meter eller i en fantastisk utsikt fra utsikten som ligger 122 meter fra tårnet.

 

 

 

Donaus promenade «25. maj «er et ideelt sted i Beograd hvor du kan gå, sykle eller nyte en av de mange restaurantene og barene. «Betonghallen» er også i nærheten, hvor ligger noen av de beste nattklubbene i Beograd, så dette stedet er også besøkt av mange turister. Den første «naboen» til betonghallen er Savamala og Beograd Waterfront. Det er et prosjekt som planlegger å arrangere et rom kjent som Sava amfiteater. Bygging av boligblokker, hoteller, et kjøpesenter, sykkelstier og andre fasiliteter er planlagt, som vil gi den høyre bredden av Sava et helt nytt utseende.

 

Ada-broen, Beograd

 

Natteliv er en av tingene som gjorde Beograd kjent og etterlater kanskje det sterkeste inntrykket hos besøkende som er i byen for første gang. Årsaken til det er først og fremst ånden til folket i Beograd og den positive atmosfæren som får deg til å føle deg hjemme, blant venner. Om kvelden går du spontant ut, uten mye planlegging, når som helst og uavhengig av forpliktelsene som venter deg neste dag.

Arbeidstiden til kaffebarer er til 1 eller 2 om natten (de som ligger i bygårder er begrenset til midnatt), klubber til 4-5 om morgenen. Du går ut hele dagen, og den beste tiden og den største mengden avhenger ikke av ukedagen, men av en tilfeldighet. Alle kan finne den typen underholdning som passer dem, og det er veldig populære steder som har levende musikk.


Visste du?

Vi gir deg de 5 mest interessante fakta om Beograd, som du absolutt ikke visste om.

  1. I løpet av sin historie har byen kjempet rundt 115 kriger. Beograd ble ødelagt og gjenoppbygd så mange som 44 ganger.
  2. Beograd ligger på restene av en gammel by fra romertiden. I den gamle delen av byen er det ikke et eneste sted som ikke skjuler restene av den romerske tiden!
  3. På 500-tallet ble Beograd-festningen Kalemegdan ødelagt av hunene, og i tidlig middelalder av barbar stammer. Legenden forteller at Attilas grav ligger ved sammenløpet av Donau og Sava, nærmere bestemt under selve fortet
  4. Gjennom historien har Beograd skiftet navn mer enn 15 ganger.
  5. By nedenfor byen: byen holder mange hemmeligheter, og de mest interessante ligger bare noen få centimeter under jordoverflaten. Bokstavelig. Under byen er huler, kanaler, passasjer og tunneler, som hver forteller sin egen historie som forbinder det med imperiet som hersket over området på den tiden.

 

Beograd panorama

Den serbiske hovedstaden utstråler mange og varierte muligheter for læring, underholdning, avslapning og fritid. Bestem deg for hva som er mest interessant for deg, og ta en tur til Beograd i dag!