Beautiful Oslo in a few steps

Oslo Grand Tour har alt! Denne turen er en perfekt kombinasjon av alle «må-se» attraksjoner i Oslo, det fredelige sentrum, utsikten over Oslofjorden fra Holmenkollen hoppbakke, den fantastiske Vigelandsparken, et besøk til Frammuseet og det berømte Vikingskipshuset, som avsluttes med en herlig og avslappende 2-timers båttur på Oslofjorden. Det beste valget for å utforske alle byens høydepunkter og beundre byen og dens nærliggende natur fra fjorden! En komplett og uforglemmelig opplevelse på bare 7 timer (5 timer med buss og 2 timer med båt).

Turen inkluderer:

 • Sightseeing i Oslo sentrum med buss
 • Sertifisert Oslo guide
 • Holmenkollen med hoppbakken (ca. 30  min pause. inngang til skimuseet og tårnet er ikke inkludert).
 • spasertur gjennom Vigelandsparken (ca. 45 min)
 • Inngangsbillett til Frammuseet
 • Inngangsbillett til Vikingskipshuset
 • 2 timer Fjord Sightseeing (i samarbeid med Båtservice Sightseeing AS).

Akershus festning

Akershus festning er et spennende sted midt i Oslo sentrum; her kan du utforske byens historie eller nyte en varm sommerdag i solen.


Akershus slott og festning ble påbegynt i 1299 av Håkon V, og fullført i løpet av 1300-tallet. Middelalderborgen hadde en strategisk beliggenhet ytterst på Akersneset, og har motstått mange beleiringer gjennom tidene. Under Christian IV (1588-1648) ble borgen modernisert og innredet som renessanseslott. Borgen forfalt betydelig gjennom 1700-tallet, og først i 1899 tok man fatt på restaureringsarbeidet.

Festningen tilbyr guidede turer for publikum i helgene.
Grupper kan bestille egen guide til et avtalt tidspunkt.

Festningsområdet blir brukt til bl.a. konserter, seremonier og høytidsmarkeringer. 

 

bilde/bilder

TusenFryd

Norges største fornøyelsespark, med over 30 spennende attraksjoner, mange morsomme spill og flere hyggelige butikker og spisesteder.

TusenFryd har attraksjoner tilpasset alle aldersgrupper, og inneholder en rekke berg- og dalbaner og karuseller, samt tømmerrenne, radiobiler, husker og mye mer.

I Barnas Fryd og Frydskogen er det egne attraksjoner for de aller minste barna. Om sommeren kan du besøke BadeFryd, en badepark med store sklier, badeelv, basseng og plaskeområde.

Kjøp av billetter og Oslo Pass-rabatt
Sommeren 2020 bes alle gjester om å kjøpe billetter via tusenfryd.no. Inntil videre selges kun daterte billetter, så parken har kontroll på antall daglige gjester. Billettluken hos Tusenfryd holder stengt.

For å kunne få Oslo Pass-rabatt på billetter til Tusenfryd, bruk kode OsloPass2020X når du booker på nett.  Du må fremvise gyldig Oslo Pass sammen med inngangsbilletten når du besøker parken. 

 

bilder

 

 Høst opplevelser i vakre farger, frisk luft og hvilepuls 

 

Enten du bor i byen eller er her på besøk, legger Oslo til rette for gode høststunder: Fra en spasertur blant fargerike tretopper til teaterbesøk og kafeer der du kan gjemme deg bort noen timer.

Hvorfor ikke bruke høstdagene til å senke tempoet, nyte vakre farger og få noen nye impulser, før dagene for alvor blir mørkere og vinteren begynner å lure i kulissene?

Her er noen tips til høstaktiviteter i Oslo som sørger for både ro og påfyll.

 

 • Opplev årstiden utendørs
 • Søk ly på en koselig kafé
 • Dra på familieutflukt
 • Kom tett på scenekunsten
 • Nyt sesongens smaker