Bali

Bali en eksotisk destinasjon

Destinasjonen Bali  var på min «bucket list». Oppleve tranquil atmosfære i skjønne omgivelser.

Jeg reiste til Bali i juni 2019. Bali var fantastisk og dit vil jeg gjerne igjen.

Har reist til mange forskjellige deler av verden men Bali var en åpenbaring for meg.

Bali  for meg er et fantastisk sted å reise til og til å oppleve helt annerledes kultur. Lidt lengere at reise dit end reise til Syd Europa, men det var vært det.

Balis gjestfrihet og livs glede smitter. Det tok noen få dager å riste av seg nordisk stress, før jeg begynte at slappe av og nyte opplevelsene. Vi reiste til Bali med en nats bestilling på hotell fordi vi ville gjerne prøve forskjellige overnattinger og bestille etter hvert billige alternativer på dagen, det gikk veldig bra. Startet med å bo på boutique hotell oppe i fjellområdet og sluttet med å bo på hotell ned til stranden, både vest kysten Seminyak og øst kysten Nusa Dua, begge strander kan anbefales, det var roligere atmosfære i Nusa Dua. Jeg var så heldig at få anledning til å bo i en uke i Ubud i en leilighet til en venninne ( islandsk yoga lærer ), det var helt for seg selv. Opp på hjørnet av gaten hvor jeg bodde var det en bar – restaurant «Why not» eiet av islandsk kvinne, begge har etablert seg i Ubud og vil ingen andre steder bo. Hvis man har mulighet for å innkvartere seg midt i en by med befolkningen anbefales det.

Lufthavnen heter Ngurah Rai International Airport og ligger i Denpasar området. Avstand i km er ikke lang fra lufthavnen til Ubud cirka 40 km. Men det er tung trafikk på Bali og tar omkring 1-1.5 time å kjøre hvis trafikken er normal.


UBUD

Malerkunst galleri i Ubud
Malerkunst galleri i Ubud

Ubud har utviklet et rykte som et sted med en positiv stemning, og forklarer muligens hvorfor så mange kunstnere og naturforskere har bosatt seg i de frodige, grønne områdene rundt byen.

Selv om turismen i Ubud vokser raskere enn byen klarer å følge med, er det fortsatt en viss ro og lykke å finne i den rene luften. Byen har blitt et populært og fredelig tilfluktssted fra festene og overfylt galskap i Kuta bare to timer unna.

Ubud er kjent som Balis kunst- og kulturhovedstad og er det ultimate stedet å nyte forskjellige tradisjonelle forestillinger, fra den beryktede Kecak-ilddansen til lokale ungdommer som praktiserer sin gamelan i rådhuset. Du kan fange en av disse forestillingene hvor som helst fra Det kongelige slott til restauranter og offentlige steder.

 


Long-tailed-macaque monkey

 

I Ubud finner du naturreservatet Monkey Forest Park, hjemmet til hundrevis av aper ( langhalede makaker-long-tailed macaques). De er også overalt i gatene, opplevelse som er ikke til å unngå 🙂

 

 

 


Ris åker

Ubud med sine små omkringliggende landsbyer, med grønne ris tepper i området kan lett nås til fots eller på sykkel. Åkrene kan vandres langs en kronglete sti i milevis gjennom små landsbyer med stråtak. Du finner starten på en av stiene like forbi det lille markedet utenfor den «øverste» inngangen til Ubud Monkey Forest. Å vandre disse rolige åkrene om morgenen til lydene som landsbylivets begynnelse er noe du aldri vil glemme.

 


Garuda Wisnu Kencana

Den storslåtte Garuda Wisnu Kencana-statuen stiger fra de kuperte åsene på Balis Bukit-halvøy, og holder øye med øya. Den ruvende statuen er Balis mest ikoniske landemerke og skildrer den hinduistiske guden Wisnu, på toppen av fjellet hans, den mytiske ørnen Garuda. Stigende til en høyde på over 120 meter, er dette en av de høyeste monumentale statuene i verden, høyere enn både Frihetsgudinnen og Kristus Forløseren. Statuen er et fantastisk sentralt innslag i GWK Cultural Park, en fascinerende 60 hektar kulturpark som tiltrekker besøkende fra hele verden og gir et spennende innblikk i Balis fascinerende arv gjennom spennende kulturelle forestillinger, legendariske folklorehistorier, enorme skulpturer og dramatiske filmpresentasjoner. Nyt panoramautsikten over øya mens du utforsker parken til fots eller med Segway. Unn deg indonesisk mat, fordyp deg i et land gjennomsyret av mytologi, eller planlegg din neste store begivenhet i en av GWKs episke arenaer.


For å komme seg rundt på Bali er det billig å leie en taxi med ledsagelse. Samtidig støtter man lokalt arbeidende sjåfører og betaling for en dag er nok til å betale mat i mer end en uke for en familie på 5.

Anbefaler en lokalkjent sjåfør for å se på severdighetene i området.

Bilde galleri