♥ Tips til deg som skal reise til Goa! ♥

Goa

også kjent som østens perle,

ligger på vestkysten av India.

 

 

 

                ♥ Ferie                                                                                                   ♥ Corona/økonomi 

                               ♥ Strand                                                                            ♥ Aktiviteter

                                                   ♥ Goa                                                          ♥ Goa

                                                                 ♥ Mat                                        ♥ Natur

                                                                                                                ♥ Guide

                                                                                                         ♥ Gull

 

Pakk kofferten smart!

Vær oppmerksom på at innsjekket bagasje kan bli forsinket eller gå tapt. Jo mindre ting du har med deg, jo bedre. Kofferten kan være stor, men inneholde lite ting. I de fleste tilfeller bruker folk ikke omtrent 80% av tingene de pakker med.

 

Husk å tilvenne deg solen litt etter litt

Grill

 

Merk at solen reflekterer tilbake fra både sand og vann og koker deg ordentlig under solen. Pass på så du ikke glemmer deg bort på stranden. Solen er mest aktiv mellom kl.12 – 16 som også er tidspunktet lokalbefolkningen hviler.

Bruk solkrem, men det er enda bedre å unngå lange opphold i solen de første dagene.

 

 

Finn ut hva du garantert ønsker å  oppleve, gjøre og se

Lag en liste over alt du er sikker på vil gjøre (f.eks. fotturer, trening, tannbehandling, massasje, ayurvedisk konsultasjon, osv.). Fjern deretter noen aktiviteter som er i kanskje-kategorien. Bestill de viktigste turene eller opplevelsene på forhånd.

Det er ikke noe poeng å ha alt for mange planer da det gir mye stress under turen.

 

Just Marju foto.
Torget

Tenk på forhånd hva du vil kjøpe i Goa

Reising kan ta lang tid. For eksempel hvis målet er 20 km unna, da bør du vite at det kan ta flere timer å komme seg dit.  Spesielt hvis du reiser alene og ikke bruker en guide som er lokalkjent.

Tips: Lag en liste over ting du er sikker på du vil kjøpe, og gjør kjøpene i løpet av siste halvdel av turen. Ikke de første dagene, fordi hvit hud viser at du nettopp har kommet og ikke kjenner prisene, som kan gi flere ganger høyere pris.

 

Spis hva kroppen din liker

I Goa er det stort utvalg av forskjellige retter og mat.

Det kan være spennende å prøve forskjellige retter, men det er greit å være obs på at ikke alle tåler så sterk mat. Klassisk indisk mat kan f.eks. være et deilig naan brød som er laget av hvetemel.

 

Indere vil gjerne vise deg hvordan du spiser lokal mat og er glade for å vise frem sin egen matkultur. Hvis du er opptatt av slanking, drikk saltet lassi, ikke søt lassi (vanlig lassi eller masala chai eller krydret lassi – bra for kjøling av kroppen). Si alltid ifra når du bestiller juice: no sugar, no ice, no water!  

 

Drikk alkohol forsiktig, men drikk rikelig vann!

Det er rimelig å kjøpe lokalt alkohol i Goa, men importert alkohol selges veldig dyrt. Ikke drikk alkohol på gaten, da dette kan straffes på samme måte som røyking på offentlige steder.

Husk å drikke mye vann, fordi når man svetter mister man både vann og mineraler. Hvis du føler deg sulten, drikk først vann, fordi vi ofte forvirrer sult og tørst.

 

Kjør forsiktig!

Trafikken er jevn, og hvis du ikke gjør plutselige bevegelser selv og du kan gli rolig mellom kjøretøy uten å løpe, da er det ingenting å være redd for. Hvis du hører at noen tuter betyr det: “Vær forsiktig, jeg står bak eller ved siden av deg”.

Det er venstrekjøring og en uskreven regel gjelder: Den som er edru og har et mindre kjøretøy har vikeplikt.

Tips: Om du vil leie en moped, gjør det bare hvis du kan kjøre på den. Du må ha førerkort, og sjåføren må bruke hjelm.

Bruk gjerne de lokale bussene, det er en rimelig og en spesiell opplevelse i seg selv. Generelt er det trygt å ta bussen.

 

 

Konduktøren tar pengene når han mener det er riktig tidspunkt for å gjøre det, ikke mas med det. Det er bra å finne ut på forhånd  hva reisen koster, og gi nøyaktig beløp. For eksempel koster det 15 rupier fra Calangute til Mapusa, 10 rupier fra Calangute til Candolim.

 

Ved sykdom bør du reagere umiddelbart

Det er ikke noe poeng å forsøke å behandle seg selv eller vente på at sykdom skal gå over. Problemer med mage eller solbrenthet er det som vanligvis forekommer mest her. Fra apoteket kan du kjøpe en lokal medisin for magen og du blir frisk etter 2-3 dager. Ved alvorlig sykdom bruk et privat sykehus. Prisene er ikke så veldig dyre.

Vask hendene grundig! Hver kafé har et sted for å vaske hendene før og etter et måltid.

Tips mot mygg som kan plage deg på kvelden. Gift mot mygg er til salgs i alle butikker og apotek.

 

Nyt havet forsiktig

 

 Arabiahavet er uforutsigbart og har et deilig sjøvann som kan være både hyggelig, samt farlig.

Tips: Unngå å bade i høye bølger. Gå alltid i vannet med noen som kan ringe om hjelp hvis nødvendig. Hvis du ikke kan svømme godt, hold deg nær kysten.

 

 

 

Unngå konflikter

Politiet kan hjelpe deg, men generelt er det mer sannsynlig at kommunikasjon med politiet kan føre til ytterligere problemer.

Tips: Forsøk å unngå komme i konflikter eller i en krangel. Det er f.eks. lurt å ikke være «halvnaken» på kveldsturer alene hvis du er en kvinne, gå med fremmede, narkotika, osv.osv.

 

Folk, Gruppe, Markedet, Voksen, Tradisjonelle, Mann
Fin måte å tjene penger! 🤓

 

 


Ha en fantastisk tur!

 
 
Kilde: https://goablogi.wordpress.com/2019/04/07/goasse-tulija-meelespea/